måndag 5 november 2007

Raggmunk med bacon och lingonsylt

När åt ni raggmunk senast???
Det är bara för gott...

Vill ni möjligen veta mitt recept så kommer det här:
Till oss två tog jag 5 stora potatisar skalade och tärnade dem.
Ner i mixern och i med 2 dl mjöl, 2 dl mjölk, ett ägg, sat och en skvätt vatten. Så steker jag dem i riktigt smör och vi äter dem med knaperstekt bacon och lingonsylt.
Sitter riktigt bra en så här ruggig dag.
Smaklig måltid!

5 kommentarer:

cassie sa...

Har jag aldrig ätit..

Anonym sa...

spenatplättar med bacon o lingonsylt är åxå kanon!själv åt jag Sivs hemkokta ärtsoppa idag!/petra

Anonym sa...

nu får Du sluta med dina matprogram, snålvattnet rinner hela tiden,raggmunkar e ju bara så gott, men jag lagar dom på småländskt vis dvs river bara potatisen blandar i salt o steker dem, inget mjöl el. ägg (men Du vet ju att vi smålänningar e snåla) Den dan Du skriver att Ni har haft kroppkakor slutar jag läsa din blogg el. tar repet!!

Anonym sa...

Kroppkakor skall vi fixa i vinter!
Dom missade jag senaste vinter brukar alltid försöka laga dem i slutet av februari. Fråga mej inte varför men det brukar sitta bra då. Eftersom det tar hela dagen att laga dem, så behöver det vara så kallt ute att man inte vill sticka ut näsan /inger

Anonym sa...

Undrar om man får komma o äta kroppkakor sen då..Tänk va lustigt, jag äter oftare mat hos min FÖREDETTA SVÄRMOR än hos mamma min!/yngsta dotrin