lördag 29 april 2017

Efter Auschwitz...


Så ville Lennart fortsätta färden, fast man hade kunnat stå kvar där ett dygn på deras parkering. Men det var tillräckligt med elände så vi fortsatte.

Han hade hittat en ställplats nån timmes bilfärd längre fram. Han slår in koordinaterna och när vi närmar oss stället så säger dom att vi är framme! Mitt på en väg genom ett samhälle. Vi fattade ingenting. Bild hade vi i Border atlasen hur stället skulle se ut. Men inget liknade det. 

Fanns en bensinstation en bit bort så vi for dit och Lennart gick in o frågade tjejen som jobbade där. Hon såg deras telefonnummer och ringde upp dem. Vi skulle vänta några minuter så skulle dom komma och hämta oss. 
Ett tu tre dök det upp en Polack på cykel som vinkade åt oss att följa honom.


Det var inte lång bit så svängde han in på en trång liten infart, öppnar en stor grind och därinne på hans gård var ställplatsen. Där fanns allt vi behövde. Duscha skulle vi få göra inne hos dem. Men där gick min gräns! Kallt var det också så jag tänkte att det får vänta med tvagningen för lite skit kanske värmer också.

Det regnade ordentligt hela natten. På morgonen tystnade skvalandet men när vi tittade ut så var det snö som kom istället.


Så här såg det ut på morgonen på hans gård. 12 € kostade det och ström hade vi så det var varmt och skönt i bilen av värmefläkten.


Så här såg infarten ut från vägen, omöjlig att hitta när han inte ens satt upp någon skylt. Men som tur var fick vi även ett bra nattkvarter den natten också. Nu fortsatte vi och tog oss in i Tjeckien med ett stop vid en Lidl affär i Polen innan.

Snön blev det bara mer och mer av ju högre upp i bergen vi kom. Här är en bil som plogar fram och saltar bak.


Mer snö här än vad vi hade hemma i vinter.


Fruktansvärt med gamla stora obebodda stenhus fanns det när vi kom in i Tjeckien. Men nån gång hade det väl varit fina hus o gårdar.


I dom här trakterna skulle vi hitta vår camping för natten. Det gjorde vi också, dom stod och jobbade för fullt för dom skulle öppna först i morgon. Det var ett par från Holland som hade det.Men det gick bra för oss att stå där ändå. det kom också ett franskt par med husvagn dit i samma veva.


Här stod vi bra fast det var lerigt värre runt om på grund av snön och regnet som strilade på hela natten.


 Vi vaknade av att solen sken, bara molnen som hängde kvar över berget.

Så fortsatte vi vår dag tillbaka in i Polen en sväng och så in i Tyskland där vi tog oss till Spreewald som ligger sydost om Berlin. Här står vi på en stor camping där man ser att tyskarna har sina husvagnar med förtält och allt tipp topp. Man ser att det är deras sommarstugor som står kvar hela vintern. Nu är det ett springande och pysslande runt dem.


Här är infarten till campingen och som ni ser har dom restaurang där jag skall smörja mitt krås ikväll.

Inga kommentarer: