onsdag 19 april 2017

En antikens dag i Pula...


Vi tog oss till Pula idag en sträcka på ca 40 km. Så nån långkörning blir det inte. Vi har ju bestämt oss för att uppleva lite mer här i norr.
 Så vi tog bussen in från Campingen Stoja. Bussen går var tjugonde minut och inte var det så långt in till stan. När vi steg av stod vi som vilsna får och visste inte åt vilket håll vi skulle gå. Men vi följde med strömmen och ett tu tre var vi vid Amfiteatern.



Den bäst bevarade Amfiteater sen Antiken. Byggdes första århundrade efter Kristus.


Så efter lite promenerande kom vi till Augustus templet. Som byggdes före Kristus.


Så kom vi till Sergiusbågen också byggd före Kristus. Tänk vad dom kunde bygga med tunga stenblock på den tiden! 


Så hittade Lennart en pissoar att uträtta sina behov i. Den är byggd efter Kristus...


Trevligt att se att även katten fick mat. och det fick vi också innan vi tog bussen tillbaka.


Vi åt den jättegoda Kroatiska rätten Cevapcici. Saknas lite streck över vissa bokstäver. Åt den förra gången jag var här och kommer att äta den igen innan vi lämnar Kroatien.

Det var dagen det! Promenera har vi gjort ordentligt, så det känns lite här och där. Nu vilar vi upp oss tills i morgon då vi skall ta en färja ut till ön Cres och se vad den har att erbjuda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Inger!

Är den där maträtten gjord på lammkött eller vad är det som är extra med den?

Hur var vägarna dit tyckte du? Jag läste för nåt år sen om någon som var till Kroatien och tyckte att en rattmuff hade varit på sin plats..Onödigt höga stup längs smala vägar alltså.. ;-)

Ha en fortsatt trevlig resa! :-)

Mvh Åsa

mommo sa...

Hej Åsa. Det är nog gjort på malet nötkött med annorlunda kryddor i och långsmala. En annorlunda variant av vår köttbullar. Googlar du så hittar du säkert vad som finns i. Men goda är dom.
Vägarna hit ner är väl bra om man håller sig till motorvägar så är det inte så mycket berg att bestiga i Österrike. Här nere är det nog smala och branta vägar och kurviga. Idag hade jag nog lite svårt att andas ibland. Finns nog motorvägar här i Kroatien också men när man skall ta sig till lite sevärda ställen så får man anpassa färden efter vägen.
Men inget att oroa sig för i förväg, annars kommer man inte långt. Hoppas verkligen ni kan ta er tid att fara hit. Många som skall hit ner och sola o bada kör hit på tre dagar från Sverige. Men vi vill uppleva lite under resan och inte blåköra hit. Nu har vi planer på att ta oss hem via Ungern, Slovakien och så Polen o Krakow där vi skall besöka sevärdheter.
Ha det bra och hälsa till Marita också...