torsdag 13 april 2017

Hej från Tyskland...


Nu har vi oss tagit oss ner till södra Tyskland och Bayern. Det gick bra att åka dom sex timmarna på Peter Pan till Rostock. Så körde vi till Neubrandenburg och ställplatsen. Vi har varit där en gång tidigare.

Följande dag tog vi oss mot Berlin, på en av dom mindre livligt trafikerad väg fick jag se en räv sittande i diket och såg olycklig ut. Han hade säkert blivit påkörd och kunde inte ta sig därifrån och jag blev så lessen när jag såg hans olyckliga blick, minns den än...

Efter det blev jag nedstämd när jag följde med mannen till ett koncentrationsläger för kvinnor och såg många bilder från tiden där. Tur att man inte kunde läsa allt elände. Såg också platsen där alla baracker srod som dom låg som packade sillar i trevåningssängar.



Så har dom bara svarta stenar på området där barackerna stod.


Efter det tog vi oss samman och for ner till Martin Luthers hemtrakter Coswig och stannade där vid floden Elbe och var och åt en jättegod snitzel som bara tyskar  kan.

I dag fort satte vi till Saalfelder och gjorde ett besök i Feengrottorna. Där måste man följa med på guidad tur och det pratades bara på tyska. Men man hade ögonen med sig i alla fall. Så det var intressant att springa runt i gruvgångarna som var smala och låga.


Detta var vår grupp och caper och mössa fick vi som skyddskläder. Så vi finns nånstans på bilden.


Så dom fantastiska grottorna.


Så i morgon tar vi oss in i Österrike. Får jag kontakt med internet kanske ni hör av mej. Här där vi nu står säger dom att det är bra anslutning på Wifi men det tog tio minuter att ladda ner en bild, så man kan få i nervren för mindre. Men nu stänger jag ner bloggen och hoppas att vi kan få se Lets Dance att det orkar med i svängarna detta tröga internet.

Inga kommentarer: