torsdag 20 april 2017

I dag Cres...


Vi startade vid nio tiden efter vi duschat upp oss i kalla små bås, fast vattnet var varmt. Tur att man har med sig badrock för att klä av sig där inne skulle inte ha gått. Har ju lärt sig lite efter resornas gång. Rent och snyggt var det.

 Lennart är så hushållspysslig på mornarna, han springer och diskar för det finns alltid fina diskmöjligheter på campingarna här. Sedan sopar han och städar bilen medan jag sköter dom sociala kontakterna med medierna...


Innan vi kom till färjan var det ganska mycket upp mot berget och sedan nerför och kurviga vägar men vägarna var i bra skick så det gick bra. Färjan kostade för oss två 32 € och det tog ca 25 minuter att komma till ön Cres.



När vi körde iland och fortsatte vår färd blev det lite jobbigt för mej. Smala kurviga och dåliga vägar. Stressade bilar (läs italienare)bakom som hatar att ligga bakom en husbil. Denna ö verkar bara bestå av berg och stenar och låga buskar. Så lite får som springer runt med en rödmålad fläck på ryggen.



Så mötte vi ibland stora fina utsikter när vi var högt uppe. Efter ca 25 km kunde jag börja slappna av för då blev vägarna bredare och nyasfalterade. Så det löpte på bra. Ön var lång, vi körde 165 km idag.


Nu närmar vi oss den sydligaste udden på Cres. Och vår planerade ställplats. Men den föll inte mannen i smaken, Svindyr var den, 27 €skulle dom ha för en natt. Så han svängde i dörrn. 
Vi sökte upp en annan som låg 7 km tillbaka på vägen vi kom. Där fick vi en riktigt toppenplats. Denna camping skall kosta 19 € 


Det blåste som fan på östra sidan av campingen men vi fick den bästa på västra sidan nära vattnet och med eget blomland.


Så ikväll blandade jag till en god drink till oss att fira. För nu skall vi vända norrut. Detta var den sydligast punkt vi har planerat in. Drinken är en Caipirinha men efter som jag inte har brasilianskt rom utan vodka så blev det en caprinoska!

Vi var till restaurangen här och kollade vad dom hade för mat, men det föll oss inte på läppen så vi gick hem och fixade en sallad och en påse snabblagad Carbonara.

Och i morgon är en ny dag som man undrar vad vi får vara med om då.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka tuffingar ni är, som ger er ut på dessa vägar.. ;-)
Hos oss gäller också samma rutiner, Calle som oftast diskar medan jag skriver i dagboken.
Är det mycket husbilar på rull där nu eller kommer de senare när det är varmare månne? Vi tycker ju om att ha fint väder, men tror inte att vi heller skulle klara deras sommarvärme..

/ Åsa

mommo sa...

Visst rullar det på med husbilar men inte som under sommaren och hösten. Vi behöver inte slåss om platserna och så är det mest pensionärer. Dom som har barn med sig kommer väl igång efter skolan slutar. Så det är lugnt på den fronten...