onsdag 30 september 2015

Håhå vad det finns att göra här hemma...

Är helt slut i kroppen. Men en skön känsla att man gjort något. På måndagen började vi med cykling till frissan. På tisdag morgon var det rensning av några kilo lingon och sedan kokade jag sylt av allt.





Så lade vi ut ett nät först men när vi var och kollade det var det kliniskt rent så vi lade ut ett nät till.



I morse när vi kollade näten så på det stora nätet fanns en stor sik men den smet för oss. Men på det andra var det denna fångst, plus 100 kilo maneter! Länge sedan vi fick nån gös så dom ser vi fram emot och siken hade rom i sig så får vi fler så skall rommen tas tillvara.

Så var det rensning av nät, fileandet av den stora fångsten, cykling efter posten. Lunch och så cyklade vi till Bengtsböle på boule. Två timmars tävlande och så hem på cykeln, tack och lov att det var mest nerförsbacke. Sedan ut efter ett nät och i med ett över natten. Red upp nätet med tre stora braxar som fick simma vidare. Så in och fixa middagen som blev stekt sik med potatismos. Så till slut in i duschen och nu är jag helt färdig. Måste bara kolla bönderna som söker fru sedan blir det nog natta för mej.

Lennart blev så här lycklig när han fångat en mus på vinden. Hörde igår hur det trippade på kökstaket och han ut med sina fällor.

I morgon börjar vi med inomhusboulen i Valbohallen, Så det blir lite intensivt nu. Lennart satte in en annons i Lemlandsbladet att vi ville ha fler boulespelare med och det kom till 5 stycken, i det yngre gardet. Hoppas dom vill fortsätta bara. Vi behöver vara fler när det blir lite tävlingar  med Ålandslagen för då brukar dom äldre backa ur.

Så nu skall jag samla krafter för en ny dag...

Inga kommentarer: