tisdag 8 september 2015

Äntligen kontakt med världen...

Man kan bli lite frustrerad över deras snåla syn på nätet. Vad skönt det skall bli om två år när det skall gå att surfa från egen telefon i Europa!

Efter vi stått vid den stora simhallen, det kanske behövs sånt mitt inne i Tyskland, för det var välbesökt. Så fortsatte vi till Garmich Partenkirchen Regntungt och grått väder. När vi kom fram var det många husbilar där men när vi frågade om internet så var den 'broken'. Man blir lite sur för dom lovar att det skall finnas. Nåja, vi tog linbanan upp fast vi förstod att vi inte skulle se så mycket. 


Här står vi redo att hoppa in i vagnen, 1700 meter upp åkte vi. Men det finns högre berg för tuffare människor att åka till.


Här såg vi hoppbacken från liften. trodde att bara vi kom igenom molnen skulle solen lysa. Men så högt kom vi inte fanns mera moln däruppe.


Vår parkering, på morgonen såg man bergen lite bättre.. Men nu susade vi vidare mot Österrike och Innsbrück. Men då började mina muskler och nerver arbeta för fullt. Var jäkligt brant ner till staden.


Här ett exempel på en bromskloss! Fick man inte stopp på fordonet kunde man köra in på sådana här ställen så stannade det av sig självt där uppe. Fanns många sådana.


Dom har ju så vackra hus där i Österrike, här en by innan vi kom till Brennerpasset.


Vägen mellan Toblach och Cortina var otroligt vacker. Känner mej så tacksam att fått åka den vägen. Man nästan tappade andan. Förstår nog att folk vill vandra i Dolomiterna. Här är bergstopparna dom alltid visar i Tv när Tour de Ski går av stapeln där.



Tvära kurvor var det, så man nästan mötte sig själv. Sedan när vi tog av mot vår ställplats för kvällen blev det mycket tunnlar, dom var raka och fina och flera kilometer långa.


Fanns en liten insjö som vi stod bredvid och två andra italienare. Mysig plats men här stod det också att det skulle finnas internet. Man skulle registrera sig och få ett mess med inloggningscoden om ett par minuter. Vi har inte fått den än. Inte funkade det för italienaren heller.  Även toaletten var ett sak för sig. Typ dom där fotstegen med hålet i mitten.. Dom hade också en invalidtoalett men det var en sån som man skulle skita på hyllan. Tur att man har en egen om det kniper...

Så i morse startade vi tidigt +9 grader var det då. Så körde vi in Slovenien, där behövde vi inte visa passen men när vi skulle in i Kroatien då fick vi äntligen visa dem. Och även här på världens största camping måste vi fram med dem.


Så här ser kartan ut över campingen. Vi står vid 11 an på bilden som är ett servicehus med diskmöjligheter i massor och vc och duschar som är hur fina som helst. Vi kollade före vi körde in om dom hade internet. men dom kunde inte lova att det räckte över hela området. Så Lennart gick med sin telefon och sökte ett bra ställe, så sade han att där vill vi stå. Nu ser man att det kommer folk och sätter sig i servicehuset med sina plattor.



Så nu står vi härmed servicehuset i bakgrunden. Äntligen har vi fått rullat ut markisen och tagit fram möblemanget. Fast i kväll lagar jag ingen mat, det finns matställen här flera stycken att välja på, så vi söker oss ner mot stranden sedan.

Vi kommer nog att fortsätta i morgon det finns så många nya ställen som väntar på att bli utforskade för oss.

Inga kommentarer: