lördag 5 september 2015

Nu lyckas det med foton...


Efter Neubranderburg  får vi för oss att snabbt ta oss ner till Lübbenaü, som ligger söder om Berlin. Dom lovade sämre väder där på lördagen och då skulle det inte vara så kul att åka båt då. Så vi tog oss in på motorvägen och susade genom Berlin där. Så när klockan var två så var vi på plats med bilen och tog oss ner till Kahnbåtarna, För nu skulle vi med på en tur.



Så här raka fina lummiga vägar är det i norra Tyskland. Dom kan dom där tyskarna, att bygga fina vägar. 


Här jag tagit plats i båten.



Här han vi gondoljären, fast här stakar dom fram oss.Han pratade hela tiden och bara på Tyska så man fattade inte så mycket. Men när han sa att dom hade forellen och bisamråtta i kanalerna det fattade jag.


Plötsligt var åskan över oss och regnet, först paraply men sedan måste vi dra en platspressenning över oss. Efter en stund kom solen igen, vi tog en kaffe, mat eller ölpaus på ett cafe som hette Venedig.
När vi sedan skulle fara tillbaka så tog han oss tillbaka där vi inte såg något så turen blev på 2,5 timmar i stället på 2. Men den var en upplevelse.  Turen kostar 10 € och det är det värt. Man kan även hyra kanoter och paddla runt där, finns hur många kanaler som helst. Även Kahnfolket som bor där lär prata ett egen dialekt som är svår att förstå.

När vi landat med båten så tog vi oss en snitzel där i hamnen.

I morse tog vi oss en cykeltur runt kanalerna. 


Det blev tre broar för Lennart att forsla över cyklarna. Han är behändig den mannen!
Men min fot känns mycket bättre, gick ju en bit igår. Kanske bra att jag sitter stilla nån timme i bilen och åker.



Många bor här vid kanalerna och en del kommer inte fram med bil till sina hus utan kör långa smala båtar med snurra på.



När vi cyklade förbi hamnen i morse gjordes båtarna i ordning inför dagens turer.

Nu har vi kört 370 km idag till ett ställe långt ut på landet men det är ett spa ställe med stor husbilsparkering och många andra som är här.  10 € kostar en natt men internet är en saga för sig! För att jag skulle komma in så måste registrera oss och betala 10 € till Hostplots! Få se hur många timmar jag kan surfa på det. 

I morgon är våra planer att ta oss till Garmish Partenkirchen nära Österrikes gräns.
Där skall jag testa min höjdrädsla och åka linbana. Om det blir i morgon eller på söndag det får ni reda på så småningom



Pst Åsa! Jag svarar dej här istället.
Du vet ju att Lennart är ekonomisk av sig, så det är billigare att åka med färjan till Rostock på 5 timmar än att köra över Danmark och betala broavgift. Det har vi gjort en gång och Danmark är lite tradigt att köra över när det bara är en transportsträcka. Eftersom vi skall köra så långt ner så kan vi spara lite körtid. Och båtarna det är hans liv. Han hade även lotspapper på Trelleborg- Rostock i slutet av 80 talet när Diana 2 körde där.  Dom pappren körde han upp på tyska, men det är inte riktigt samma språk som han måste hanka sig fram på nu med bilen. 
Nu samlar vi på oss lite erfarenhet här söderut så när det sedan blir er tid kanske vi kan tipsa er.

Det där med blåsten har vi inte märkt av. En husbilsägare vågade aldrig ta båten från Travemünde för han var så rädd att den skulle sjunka, han bodde i södra Sverige. Då sade Lennart till honom att det är ingen risk att den sjunker för det är så grunt där så den sjunker inte så djupt. Då skulle han prova nån gång. För det var jobbigt att köra genom Danmark hela tiden tyckte han.

Inga kommentarer: