tisdag 1 september 2015

Fösta problemet kom fort...


Förstår nog att vi kan få vissa problemunder resans gång, men tänkt som så att dom får lösas efter hand dom kommer.

Men... att det skulle krackla direkt efter vi körde iland i Kapellskär trodde jag inte! Då regnade det och mannen skulle sätta på torkarna, men dom vägrade röra på sig. Så vi körde till sidan och han kollade säkringen, den var hel. Tog oss till Norrtälje och Fiat, där kunde dom inte hjälpa oss för alla var på utbildning!!!

Då blev mannen lite sur och började köra mot Stockholm. Far igenom hela stan  i ösregn, jag satte som en spänd fjäder hela tiden, igenom kom vi. Han stannade inte fören vi var lite norr om Nyköping, då började väl magen knorra. Så läste han lite i instruktionsboken och hittade att det skulle finnas en säkring i motorn också. Den var också hel. Så han kör vidare, inget kul med alla långtradare som skulle om och tog bort sikten för oss. Till slut sade jag att nu får du stanna så vi kan vila ögonen lite.

Jag gjorde det men han dök ner i motorn igen och kollade motorn till torkarna, där fick han se en kabel som lossat, i med den och vips så gick torkarna igång.

Vilken lycka att kunna köra men bra utsikt!  Så vi fortsatte neråt för den här vägen är ju en transportsträcka och man kunde inte göra nåt annat för det regnade hela tiden.

Vi vek av E 4 i Värnamo, körde på mindre och mindre vägar som gick i kringelkrokar, tills vi kom fram till sjön Bolmen och en ställplats där som heter Tiraholm. Här står vi helt ensamma  bredvid en gårdsbutik som säljer fisk, kanske man kan köpa fisk till middag i morgon innan vi far vidare?

Middagen i kväll blev den exklusiva Jalostaja burken med ärtsoppa. Men den värmde skönt i magen i detta gråa väder och 15 grader ute. Vi kommer att sova bra i natt utan några störande långtradare som brukar surra på nätterna.

I morgon skall vi undvika E4 an och köra lite andra vägar till Trelleborg. Vi måste ju variera rutterna lite. Så har vi bara lite över 200 km att köra så det blir en lugn dag.

Någon bild får jag inte in i kväll för datorn eller kameran kracklar också...


1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att det löste sej med torkarna för er, man behöver dom lite nu och då! / Åsa