tisdag 22 september 2015

Nu närmar vi oss hemtrakterna...


Nu har det varit svårt dom sista dagarna att kunna koppla upp sig på datorn. Har vi varit på nån restaurang eller liknade kunde man ibland koppla upp sig på telefonen med deras lösenord. Skall bli så skönt om två år, när det skall gå att koppla upp sig inom eu som dom bestämt

I dag har vi tagit oss i i Danmark och där funkar det för oss inom hela Skandinavien!

Så här glatt är det här.

Annars har vi mest kört på genom Tyskland efter vi lämnat bergen och gruvan efter oss. Har bestämt att vi skulle försöka cykla mer, men har alltid hamnat på backiga ställen. När vi var på ett ställe som hette Schillingfürst, for vi en sväng. Men det blev att gå uppför för mej och glida nerför. Men med promenaden uppför så fick man upp flåset.

Så tog vi oss igår in i ett regnigt Hamburg, där vi skulle besöka en miniatyrstad som Lennart läst om.
Den höll till i hamnen i Hamburg och heter 'Miniatyr Wonderland'


Här en liten bild av Österrike, Fanns ju hur mycket som helst av landet uppbyggt.




Här en del av Amerika. Klippiga bergen. Det var många tåg som tuffade fram så alla som håller på med sånt fick nog sitt lystmäte stillat.


När jag var i Las Vegas så släcktes lamporna ner så jag fick känslan av nattlivet där.



LKAB gruvan i Kiruna hade dom där som också is hotellet. Dom kallade det för Skandinavien den avdelningen. Så Jultomten fanns där också.



Så till sist en brand i Hamburg där bilarna kom körandes dit med sirenerna på och det kom rök ut från huset. Otroligt vad arbetstimmar har lagts ner på detta.

Men nu har vi som sagt tagit oss in i Danmark. Fick mannen övertalad att skippa Rostocksfärjan. Men han påstod idag att jag väljer dyra vägar! För båten från Rostock på vardagar kostar bara 80 € för oss men nu kostade färjan från Puttgarden och så löste vi biljett för bron hem så det blev 177 €
Så tillkommer ju bränslet och en övernattning i Danmark. Och det var den dyraste hittills hela 30€! 

Annars har alla platser varit från 10 - 20 € Han för ju bok för alla utgifter den mannen! Det är väl hans hobby medans min är att blogga och skriva dagbok. Så sedan när jag kommer hem skall jag göra en fotobok och då får man uppleva resan igen.

I morgon när vi kommer till Sverige då är det jag som skall köpa skvallertidningar till mej. Det har jag saknat. Inte ens en maska har jag stickat och inte heller läst boken om Hemmafrun Maj som jag trodde jag skulle hinna med. Men nu börjar det rycka i stickfingrarna igen. 

Fast det får väntas med tills jag kommer hem...


Inga kommentarer: