söndag 4 oktober 2015

Nu tror jag att jag kommit fast mig själv...


Nu är det bara tvätthögarna som är stora. För det är nåt vajs med tvättmaskinen och mannen har skruvat sönder den och väntar på reservdelar. Det är så att den för ett jäkla oväsen när man centrifugerar. Fast idag fixade han ihop den så jag kan tvätta det nödvändigaste, som typ mina randiga t-tröjor som jag inte kan vara utan. Men vi hoppar centrifugen i möjligaste mån.

Näten har vi i sjön mest hela tiden och det kommer några gösar varje gång. Nu vill jag lagra upp lite fisk i frysen till vintern. Så hoppas jag att sikleken skall komma igång, för det blev så gott med egen sikrom förra hösten.


Nu till min svanfamilj! 
I sommar fick dom nio ungar och alla har klarat sig. Förra året blev det tre och en unge försvann snabbt.  Nu har dom här varit ensamma i sommar i viken med sina ungar. Nu när hösten kommer brukar det börja ramla in andra svanar. Och först kom två och jag tror absolut det är fjolårets ungar som sökt sig tillbaka. Dom håller sig gärna i närheten av svanfamiljen men får inte komma för nära årsungarna. Ändå borde dom vara syskon!

Det är min teori förstås, säker kan man inte vara. Det brukar kunna komma upp till 70 svanar och ligga här tills isen lägger. Det brukar det vara ett jäkla ljud i näbbarna på dem när det blir styvt om fötterna.


Här fick dom bråttom bort när vi kom med båten när dom låg vid båthuset.

Idag till middag skall det bli en god fiskgratäng innehållande gös förstås...

Inga kommentarer: