torsdag 16 oktober 2014

Nu har några dagar rusat iväg igen...

Men ibland går det lite sämre med bloggandet.

På vissa ställplatser här i Tyskland får man bara vara inloggad på en dator! Man kan undra varför?

Nu har vi det så, att på plattan spelar jag mina wordfeudmatcher och dom är viktiga eftersom serien som pågår och där måste jag hänga med.
Så har Lennart en app nerladdad på plattan där han kan kolla ställplatser och där vill han alltid vara steget före så vi vet vart vi skall ta oss. Så det är alltid plattan i första hand och på den orkar jag inte blogga.

I går kom vi till en ställplats där internet finns av hur mycket som helst, men just inget annat. Vi lär oss nytt på varje ställplats för det är olika regler hela tiden.

I tisdags passerade vi Frankfurt och ganska nära platsen som vi köpte husbilen, så nu försöker vi att inte ta samma väg hem. I går så hade vi kört lika mycket med bilen sedan juli som dom förra ägarna hade kört den på ett år!

Orsaken att vi var till Frankfurt igen var att Lennart var till ett ställe där dom säljer solpaneler till husbil, och inhandlade sådana. Det hade varit 2 svenskar med husbil dit redan denna vecka och köpt sådana!

Sedan fortsatte vi till Koblenz. Kunde konstatera att vi var till denna staty, första gången på en bussresa till Rüdesheim 1984 och andra gången 2002 när vi körde kanalerna med egen båt och nu med husbilen. Tror det får räcka nu.

Fotot är taget från ställplatsen

Och det här är taget från statyn. där är ställplatsen gick en lite båt i skytteltrafik över floden Mosel som vi låg vid. Det är här som Mosel och Rhen träffas.
 
I går kom vi till vår ställplats i Bad Salzuflen. Vi tog oss en ordentlig promenad på 1,5 timme. Men vi kan inte förstå dom här grejerna som stod mitt inne i staden. Det strömmade vatten nerför den bruna konstiga materialet, det var tre stycken sådana grejer. Här är det en kurort, man såg många halta och lytta här. Även jag haltade på bra efter den långa promenaden.

Så hade vi bestämt att vi måste ha en snitzelkväll innan vi lämnar Tyskland. Det passade bra i går kväll, fanns ett hotell med restaurang bara 100 meter från oss.

Just nu har vi regnigt och grått och vi tänker ta oss mot Hamburg i dag, så i natt blir nog sista natten i Tyskland. Sedan tar vi Puttgarden -  Rödby och vistas en stund i Dannmark.
 

Inga kommentarer: