måndag 22 december 2008

Umgänge...

Jaha, i dag har man stått i långa köer på Kantarellen.
Men man träffar både bekanta och får nya under tiden, själv känner jag ingen stress men jag såg nog hur vissa ögon var stirriga och de handlade som vansinniga.

Tänker släpa med Lennart i morgon till Sparhallen och handla hem det otympligaste.
Så han får känna lite julstress han med, för det tror jag inte märks på bryggan där han sitter.

Men det skall bli kul att få fira jul i nya huset med mina barn och barnbarn, synd bara att Lennart har sina pojkar på andra sidan pölen...

I går var syster Berit med man och jag ut till Strömma och hälsade på 'Ödemarksgeneralen' Håkan och hans familj.
När vi körde dit på kvällen i mörkret så fick vi se en bil som låg på sida i ett dike med lycktorna på. Vi stannade och kollade om det var nån i bilen men ingen syntes till först men sedan kom en kille gående. Det var han som hade voltat för ett rådjur hade hoppat mot fönstret och då ryckte han till och hamnade i diket. Som tur var var han välbehållen men ont i knäna sade han. Ringt efter polis och bärgare hade han gjort.

MEN, han tackade oss för att vi stannat, han sade att 6 st bilar hade passerat utan att stanna!!!
Det är inte klokt att bara fara vidare när en bil ligger i diket långt ute i skogen och några kilometer till närmaste hus!

Men nu skall här stekas köttbullar....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för det fina julkortet Inger!
Är det faktiskt din katt!? I så fall är jag imponerad av hans talang för modellande (min hund syns bara som en suddig skugga på alla bilder..).
Jag har inte fått iväg några julkort detta året (heller) så jag önskar en riktigt god jul på detta sättet istället!
Hoppas ni får det bra och gott!
Själva firar vi i Sverige i år (sambon måste jobba)med sambons familj. De är konstiga med sina vanor. Här ska man ses vid lunch (som de envist kallar "middan")och äta hela julbordet (som är typ ingen fisk alls men istället en massa ägghalvor och OMELETT!?)och sedan plockas allt bort för att efter ca två timmar plockas fram igen och då äts hela julbordet EN GÅNG TILL! Och inte har jag ens lyckats få hit lite svartbröd i år.
/A (som kommer vara stinn av alla ägg i morgon)

Anonym sa...

Tack Anna, kul att höra svenskens julbord, jag lagar också ägghalvor för Lennarts skull, men har inte din sambos familj gravad lax det är också en typisk svenk rätt på julbordet? Här firar vi alla här hemma och vårt bord består av: Två sorters sill, rödbetssallad, ägghalvor,(svenskens) ost och Petras hemlagade limpa, Janzon, kötbullar, revbensspjäll, skinkan såklart Pernilla brukar laga sviskonkräm med snömos som efterrätt! Lycka till med din jul och hoppas något ägg fastnar på dej så August kan få en lekkompis...