onsdag 23 april 2008

Världens bästa hund...

Det är 'Sigge Lilltå'

Som jag kallar honom ibland, däremellan finns många andra namn.

Han är absolut den behändigaste hund som jag haft.
Frid över de andra som jag också älskat så det tagit ont.

'Benson' min första hund en Cavalier King Charles Spaniel som gick genom eld och vatten för min skull. Var så snäll så han dog i sömnen vid mina fötter, så jag slapp ta det stora beslutet.
'Benson' blev 10 år och hade det typiska Cavalier sjukdomen, hjärtfel!

Som jag måste ta med 'Oskar' min Clumber Spaniel som var den roligaste hund jag haft en hund med verklig humor. Som såg ut som en hög vit choklad när han låg och sov.
Men det fodrades lite arbete med honom och mycket pälsvård, skulle jag orka skulle jag skaffa en bums.
När Marita och jag har varit på hundutställningar brukar vi sitta vid Clumber-ringen och gråta lite och tänka på våra Clumbrar.
'Oskar' blev 11 år, blev senil och oberäknelig man såg att han inte mådde bra.

Efter 'Benson' skaffade jag min Schipperke 'Petter' som jag skulle ha med när vi skulle åka kanalerna i Europa först 1993 sedan blev det framskjutet till 1997.
Men det blev först 2002 och då kom 'Petter' och även 'Sigge' med.

För Petter var en riktig vakthund som ibland inte fattade sitt eget bästa, för han trodde han var stor och tuff så jag hade mycket sjå med honom men ändå var han en trevlig hund om man bara hållit sig till en vakt -vallhund.

Med honom måste jag också bestämma när hans dagar var till ända, som är det värsta som finns. 'Petter' blev tretton år, kunde inte hålla tätt och musklerna försvann på honom och han njöt inte av livet på slutet. Casandra minns du hans andedräkt? ;-))

Nu till 'Sigge' som är så behändig, där jag är där är han, och inte behöver vi bygga några staket för honom på nya stället han vet precis var gränserna går.
Älskar att sitta på trappan och hålla utkik och se vad som händer.

Hans enda minus är att han hatar allt som har med luft att göra! När vi jobbar med spikpistolen och stiftmaskinen som går på luft måste vi ha honom i bilen och inte prata om alla luftbromsar bussar och lastbilar har. Och så vill han gärna att cyklar skall stå stilla....
Kan det bero på att dom har luft i däcken...

Han blir åtta år i höst och jag ser på honom att han börjar bli litet tröttare. När han är med oss på bygget kommer han på eftermiddagen och tittar på mej med en blick som säger
-nu vill jag in i bilen och sova, för där kan jag koppla av.

Så här mycket var det inte meningen att jag skulle skriva. Tänkte bara skriva om 'Sigge'

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du glömde Blixten! åtta år? jiises för mig är han fortfarande en liten plutt./cas

Anonym sa...

Blixten är det för sorgligt att skriva om. Sedan hade jag Fiddler och Salsa i 8 månader som också var trevliga hundar.