onsdag 31 januari 2018

Lite lokalbussturer...


Natten till måndagen regnade hela natten och det fortsatte på morgonen. Inte ville vi sitta inne på rummet så vi tog våra paraplyn och gick upp till busstationen. Tog bussen till Rosario som tog 30 minuter. Där tog vi buss nr 6 upp till norra ändan av ön den tog 45 minuter. Det regnade hela tiden och bussen immade igen. Inte hade dom nån bra fläkt i bussen så det var lite spännande om vi skulle komma fram.



Han fick ju putsa upp ett litet titthål till sig, men fram kom vi.



Tur som vi har ibland var att när vi kom fram blev det uppehåll i regnandet. Så vi gick runt i hamnen och kollade runt åt en lunch där. Jag testade musslor men det var ingen höjdare. Tror inte dom är så bra på det här nere. Bästa musslorna finns i Frankrike!

Så tog vi bussen tillbaka och körde genom ett sandlandskap. Den här vägen var stängd efter stormen i lördags för all sand blåste upp på vägen så den inte fanns inte...



Tror inte dom gästerna på hotellen som fanns där ute i sanddynerna hade inte så roligt, säkert knastrade det i munnen om dom vågade sig ut. Vet nu att vi har det ganska bra i våra omgivningar.



Litet dålig bild av ön. Vi var högst upp i norra delen Corralejo.. Vi bor strax under flygfältet.
När vi kom hem och steg av bussen slutade regnet med en ordentlig åskknall, så tittade solen fram.
Hade våra svenska vänner in på litet bubbel på kvällen, nu skulle dom byta rum för dom hade hittat en kackerlacka och så var det smutsigt när dom kom dit. Nå vi tröstade dem med att kackerlackor inte bits i alla fall.
Så blev det ganska tidig kväll efter jag ätit en god portion, Fajitas. starkt och gott.


I dag tittade solen fram på dagen men till kvällen började det regna igen. Vi tog en promenad för att titta på jordekorrar och visst hitta vi dem.


Piff och Puff, så söta. Fanns många av dem som levde bland dom svarta stenarna vid stranden.

Tänk vad jag orkat promenera flera timmar per dag och jag njuter av att kunna göra det.

Nu i kväll var vi till våra svenska vänner som bjöd tillbaka. Och Lennart kunde rädda dem från sitt internet öde. Dom trodde dom måste sitt i hotellobbyn för att få kontakt. Så han kopplade upp deras telefoner så nu kan dom sitta på sina rum och ha kontakt. Dom blev så glada så dom följde med och tog en Dönerkebab, nåt sån hade dom aldrig ätit. 

Men nu blir det natta och i morgon skall vi åka på en ötur som tar hela dagen. Sedan är det dags att packa väskan...

Det har väl inte gått så stor nöd på oss, vi är ju vana med oväder och kyla. En sak är säker att inte far vi hit igen. Finns säkert bättre ställen att undersöka.




Inga kommentarer: