onsdag 13 september 2017

Nu har vi kommit till solen och värmen...


I går var det bara en transportsträcka i regnet. Enda roliga bilden jag tog var när vi tankade, och Lennart skulle betala.




För här kör man in vid ett köpcenter och tankar, billigaste bränslet där. För sånt har mannen koll på! Här verkar det bara gjort för små bilar som tankar.

Tristaste bilden är av min hand!


I Tyskland blev jag biten av en mygga som kommit in i bilen. Även Lennart fick några röda märken! Men jag får en hiskelig klåda och så efter nån dag börjar det vätskas. Äter allergimedicin för detta, kanske det hjälper lite. För en gång när vi var i Kroatsien såg jag för jävlig ut, Då utan allergi medicin.

Nå nu har det gått fem dagar och fyra punkteringar, ändå vätskas det igen. Nu punkterade jag den och så med vodka på en tuss och så har jag haft det nu sedan igår och tycker det börja torka ut.

Vi kör också myggmedel i eluttagen och myggmedel på huden och så mina myggspraysflaskor. Så jag hoppas jag klarar mej någorlunda framöver.

Så igår var det en transportsträcka i regnet som alltid gör oss sällskap! Vi körde 420 km  och första campingen ratade vi. Så kom vi till en camping en stor sådan med vattenland till barnen, men folktomt där. Vi var enda husbilen och så en gubbe med en Keeshond. Det var det enda vi såg.

Nu är det lite annorlunda. Regnade i morse när vi drog, körde via motorvägar runt Bourdeuax, där var det ganska tajt.Det gällde att hålla tungan rätt i mun.

Nu är vi kanske 100 km söder om Bourdeuax vid havet på en stor camping där vi inte är ensamma.




Vi tog oss ner till havet, där var det fina hundar på promenad.



Blåste friskt men varma vindar. 23 grader i skuggan och äntligen lite regnfritt.




Den här killen tror jag håller på med flygfiske. Då var klockan halv två och tidvattnet skall komma upp vid sextiden. Kommer inte att gå dit och kolla hans fångst för vid den tiden öppnar restaurangen på campingen och dom har många olika musselvariater som jag kan välja.

I morgon skall vi ta oss in i Spanien, San Sebastian närmare bestämt. Går allt bra kanske vi hörs igen därifrån...









2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj hjälp vilken blåsa, kanske du borde få bättre allergimedicin av läkare. De brukar ha effektiv medicin utomlands, men man kanske inte vågar testa.. Här hemma har vi fått riktig höst nu med regnskurar nu och då och kall blåst, sällan mer än 14 grader på dagarna och jämngrå himmel. Annars är allt som vanligt här hemma, just nu letar hela Åland efter en man som försvunnit i sin bil från Hindersböle, mycket konstigt, hela Åland letar överallt och han har varit försvunnet flera dagar. Ha en fortsatt trevlig semester /Helena

mommo sa...

Ja, Helena försökte komma till en läkare hemma för att få starkare allergimedicin. Men sköterskan släppte inte fram mej till nån. Utan rekommenderade en allergimedicin utan recept som jag tar nu. Tills nästa år skall jag ha bättre medicin. Kommer jag till nån läkare får jag väl visa bild av blåsan eller blåsorna jag hinner få mera av...