måndag 11 september 2017

Nu är vi i södra Frankrike...


Hej vad det går!

I går morse lämnade vi Belgien och fortsatte in i Frankrike. Vi var då i Ardennerna och det får mej att tänka på att mina döttrars förfäder kom på 1600 talet till Sverige därifrån för att lära upp svenskarna att göra järn. Dom hette Mornie i efternamn.

Men det extra speciella där för oss var när vi träffade på ett riktigt svin!




Även han har en baksida!



Så fortsatte vi mot Reims och där hade vi kört igenom med egen båt för 15 år sedan. Nu tankade vi bara där och fortsatte ner mot Troyes, tog in på en camping där vid en sjö. Då var det ganska fint väder så vi gick ner till stranden och tog en Pastis som det sig bör när man är i Frankrike.






Infarten till Campingen, som var ren och snygg. MEN!



Franska toaletter. Där lär dom inte ha problem med knäna. Tack och lov fanns en normal för mej. Vi har nog varit tidigare på sådana ställen där bara dom här funnits. Då är det bra med en egen i bilen!

Idag har det väl inte hänt så mycket än. Vi har ju just kommit fram till Vichy. Innan vi kom hit var vi in och köpte lite efterfrågan hemifrån, boulegrejer.



Idag körde vi 336 km, vi brukar hålla oss runt det. Vi hade tänkt oss till Bourdeux i morgon. Det blir lite för långt så vi tar det på två dagar istället. 

Nu skall vi ta oss ut och kolla omgivningarna här. Nu har vi 20 grader men molnigt och lite blåsigt. Fast allt utom regn är plus för oss.

Inga kommentarer: