måndag 18 september 2017

En fantastisk upplevelse...


Blev det igår när vi körde över Andorra.

Trångt som tusan i början när man skulle genom städerna dom hade i början. Så var det ju vägbyggen så vår Gps ville nåt helt annat än vi. För egentligen var det två större gator som löpte parallellt  en bit från varandra i dalgången. Så vi tog sikte på skyltar där det stod att det leder till France.

Stanna till i staden kunde man inte. Små bilar hade kanske en chans men en husbil gick inte att få stopp på. Bara på dom många tankställen, för bränslet var billigt där.

Efter en stund började klättringen uppåt mot snön och vilka vyer kameran kan inte berätta hur vackert det var där.



Som högst var vi 2408 meter över havet. Det kom ett flyg över bergen och man fick känslan att man kunde ta på det...



Ni ser väl vägen därnere som vi kom på, det var riktiga serpentinvägar att köra på.



Dom som är här ofta och har bråttom finns det en tunnel som man kan köra igenom. Den kostar förstås och långa bilköer vid betalstationen. Fast sedan går det väl undan.



Tänk det gick hästar och kor här uppe och betade med stora skällor på halsen. Jag hade inte kunnat gå på den sluttningen där dom här korna gick fram och ändå har dom 4 ben att hålla reda på.


Vackert väder hade vi hela dagen, snön låg kvar, man hörde att den smälte, men så kommer det väl nytt på nätterna. Vi trodde vi skulle få ha en regnfri dag. Men klockan 10 på kvällen började det stänka. Nu i dag morgon är det jämnt skval.

Idag skall vi göra ett besök hos ett svenskt par som driver en vingård utanför Toulouse. Lennart har pratat med mannen och han tyckte det passade bra idag för oss att komma, för dom skulle inte kunna skörda  när det regnar.

Inga kommentarer: