tisdag 8 december 2009

Väderleksrapport...

Ja vad skall vi säga om vädret?

Ett normalt mörker som omger oss vid den här tiden på året, sedan uppskattar vi ljuset ännu mer. Jag tycker det är ganska skönt man kan tända ljus och allt damm försvinner. Vet att det kommer fram igen i januari.

Om man tänker tillbaka på hösten så har den först varit regnig, och så har det varit ovanligt varmt. En liten köldknäpp på tre dagar hade vi.
Sånt där kommer jag ihåg numer när jag står för eldningen...

Ingen höststorm har det varit och den brukar alltid annars innfinna sig runt den 6 december (Finlands nationaldag) när alla Ålänningar skall över till Sverige och handla och dom brukar ligga kors o tvärs o spy på Ålandsfärjan. Men inget sånt detta år.

Utvatten har det varit , bara när vi skulle gräva ner slangarna så kom vattnet upp ett tag. Vattnet gick ut igen och våra slangar fick vi ner men ännu inget högvatten, som det brukar vara på hösten.

Nu lär en gammal tant på Houtskär sagt att är det lågt vatten under hösten blir det en sträng vinter och det återstår att se....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där om utvatten på hösten har jag också hört att skall bli en sträng vinter, det skulle vara fint med bilisar till Brändö, sist var det 2003, så det är på tiden med en riktig vinter igen/Inger

Anonym sa...

Hörde att de har lovat snöstorm och många minusgrader nästa vecka!