fredag 11 maj 2018

Saarburg en fin liten stad....


Med en stor ställplats för husbilar och ´bara' 1,9 km till centrum!

Vi kom dit ganska tidigt så vi tog oss en promenad till stan och där åt vi en soppa till lunch jag tomat och Lennart räksoppa.



Efter vi tittat runt om gick vi hem och då behövde jag vila för att orka med kvällen!


17 meters vattenfall rätt genom stan.



Många kärlekslås på bron över fallet.



En bild över den lilla staden.

På kvällen blev det en promenad till, in till stan och efter alla dessa promenader så blev jag sugen på pizza. Gick 10 km den dan men pizzan tog nog alla kalorier jag tappat. Men men...

Idag skulle vi besöka Lorelyklippan, vi har ju sett den från floden 3 ggr tidigare så nu var det dags att far upp och hälsa på henne. Som satt och sjöng så vackert så hon lurade alla båtar på grund. Enligt sägen.





Så jag fick min motion i dag med.



Detta är bara början på trapporna. Men trots övervikten och onda fötter och knän kom jag upp. Med ett ordentligt flås. Var inte ensam om det. Så när man tittade ut så fick jag svindel så jag måste hålla i mej. Fick några kort tagna ändå.



Så vackert... Värt alla trappor.


Så var det dags för nerfärd, trångt blev det när dom flesta ville hålla i räcket. 

Efter det körde vi mot Rüdesheim 30 km och äntligen kom vi till en affär och kunde handla. Allt var stängt igår, bara brödbutikerna som hade öppet. Undrar hur det skulle gå för oss om affärerna var stängda en hel dag?

Nu skulle vi hitta en plats till kvällen och av tidigare erfarenheter i detta område brukar det vara svårt. Snurra runt lite och kollade ställplatser som det bara fanns plats för några få bilar, så till slut hittade vi en camping vid Rhen som vi nu står på. Hade tänkt gå in till nån liten stad typ 'Etville' och dansa på bordet. Men dit är det 6 km och det tänker jag inte gå. Så nu blir det mat hemma i bilen denna kväll. 

Vi är ju inte ensamma här så det finns mycket att glo på...

Inga kommentarer: