måndag 7 maj 2018

Nu i Tyskland...


Lördag tog vi Rosella mitt på dagen till Kapellskär sedan körde vi till Köping. Trodde det skulle vara ett nytt ställe för oss. Jo, pyttsan när vi kom dit kände vi igen oss att där har vi varit tidigare. Egentligen var det bara deras hamn som vi stod vid, lånade ström från båthamnen, och så kom det en husbil till med en ensam herre i och undrade om vi tänkte stanna över natten? Han vågade inte stå ensam. Men vi lovade att vi blir kvar. Lugnt och tyst var det.



Så här fina båthus har dom i Köping. På morgonen tog vi oss en promenad innan vi styrde kosan ner mot Göteborg. Kom ner vid tre tiden.




Fick köra tidigt om bord så vi han duscha och fixa till oss innan vi gick upp till soldäck. Där blev i  samspråk med två Göteborgsdamer .




Som tog ett kort av oss när vi åkte under Älvsborgsbron.

Efter det blev det ala Carte och så en musiktävling men där vann vi inget pris, utan vi tog natt efter en dans och tänkte på morgondagen.

Idag körde vi från Kiel till Lüneburg där vi besökte hissen/slussen som åker 30 meter upp eller ner med båtar.



Här en pråm som har åkt ner. Här körde vi med egen båt 2002 så därför körde vi hit och kollade hur det såg ut från landsidan. Nu har vi tagit oss till en ställplats inne i Lüneburg. Massor med bilar här och bara 1 km till gågatan i centrum som vi besökte på eftermiddagen.



Här finns det speciella hus att titta på.



Varmt har det varit idag 25 grader i skuggan och solen har lyst så starkt hela dagen. I morgon skall vi ta oss till en stad som heter Tecklenburg. Fått lite tips vad man skall kolla in där.


Inga kommentarer: