tisdag 26 april 2016

Nu närmar det sig slutet...


På denna VÅRresa!

Skitväder har vi haft, 2 ggr har vi kunnat ta ut bord och stolar.

Eftersom jag har lite obehag för okända toaletter har jag alltid Lennart som förlöpare och kolla in dem. Vi har toa i bilen som vi använder men helst vill vi göra nr 2 borta.
Har upplevt många olika varianter men denna gången ingen arabisk!

Tyskland har för det mesta så rena och fina toaletter så man knappt näns skita i dem. Ibland råkar man på sån där som man måste skita på hyllan eller sätta åt motsatt håll. Men i Frankrike varierar det. Oftast inte papper, ibland en stor rulle som alla skall dra sitt papper innan man går in.
Så är dom så låga och utan sittring, är väl lättast att städa då, bara spolslangen på. 

Men den sista i Tyskland var en tiopoängare.




När vi passerade genom Tyskland innan vi kom till Bremen hamnade vi ett riktigt snöoväder.






När vi kom till Rostock och skulle övernatta i hamnen så höll man på att bli galen på alla långtradare som kom och gick och stod still och brummade. Har varit med om det förut. Enda pluspoäng är att det är gratis WiFi så man pyssla med det på kvällen. För klockan halv sex började incheckningen, så det gäller att vara alert då.


Här är vi på väg ut ur Rostock och möter vi en Stena båt. Det är otroligt mycket trafik där. Mest långtradare förstås.


Efter sex timmars väntan kom vi till Trelleborg, där det ösregnade och var 2 grader varmt.

Nu har vi tagit oss till Varberg och väntar på att fortsätta till Stockholm i morgon.


Här har jag roat mig med att fota några trutar som är på friartagen.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för rolig och fin uppdatering från din resa, nu blir väl kissen nöjd när ni kommer hem igen.
Har ni haft dåligt väder? Jag tycker det ser ut som blå himmel på alla dina foton utom de senaste dagarna. Det är SÅ roligt att få "hänga med" på era resor på bloggen.
Välkomna hem! Jag tror ni kommer med värmen för här har det minsann inte varit mycket att hurra för vädret den senaste tiden.

//Helena

mommo sa...

Tack Helena. Det har nog mest varit kallt och blåsigt hela tiden. Även fransmän och tyskar skakade på huvudet åt vädret. Men inne i bilen hade vi det varmt o skönt på nätterna. Sover så bra i bilen. Katten ja, Han skall vara så nära mej som det går, nu sitter han nästan på tangenterna. Han har haft tillsyn alla dagar och hon brukar kela med honom, så han är under bra uppsikt. Men ändå har man dåligt samvete. Men att ta han med skulle vara djurplågeri, när han är van att gå ut och in som han vill. NÅ nu skall jag vara hemma med honom i över en månad. Nästa resa du får 'följa' med på blir i juni när Petra, Pålle, August och vi hyr en båt i Skottland och kör mellan Glasgow och Edinbourgh...