lördag 9 april 2016

Hej Frankrike här...


Nu har vi fått internet som funkar bra, vi kan även se på svensk tv. Så ikväll kan jag titta på sista avsnittet av Krig och Fred!

Sist jag skrev skulle vi börja köra nerför den vackra Moseldalen.



Kall morgon var det när vi vaknade och dom som körde med mindre bilar och skulle på jobb fick skrapa is från rutorna. Vi hade det bra, tack vare vår elfläkt, som vi även hade i båten när vi körde här nere 2002!


Vi körde i flera timmar och vart man såg så såg man bara vinstockarna som klättrade uppför bergen.


Blommar fint gör det här, skall nog inte säga vad det är som blommar för då blir det nog fel.


Efter Moseldalen kom vi in i Luxemburg där vi stannade en natt i en gästhamn. På natten var det minusgrader för det var isigt minst sagt. Men sedan kom solen och vi fortsatte in i Frankrike.


Så körde vi till Verdun och besökte Fort de Veux. Där kände man att här har det varit eländes elände! För under första världskriget dog det massor av soldater här. Finns mycket att berätta men sånt kan man inte skriva här!


Här inne levde dom och blev även gasade. Den sista brevduvan som kom tillbaka dog även hon av gaserna!


Här sjukstugan, där sex bårar, tre på varandra fick rum, fast det var många fler som behövde få rum där.

Men nu till trevligare saker.



Så här kan det se ut vid vägen vi körde idag. Nu står vi på en Camping och här spelas det boule överallt, Inget spelande för oss ännu, måste träna lite mer på franskan. Fast så här långt har det gått bra. Måste bara lära sig säga blance istället för vitt vin och rouge istället för rött. Det lärde vi oss igår i Luxemburg!

Nu skall jag ut och grilla lite korv till lördagsmiddag, För sedan skall vi ta kurs mot kusten och då blir det smarriga saker hoppas jag...

Inga kommentarer: