lördag 15 februari 2014

Mat, mat, mat...


Ja, men mitt intresse är ju mat! Både att laga och att äta.

I går testade jag att laga blåmusslor för första gången själv. När vi var nere i Split provade jag att smaka på dem och vart helfrälst, så gott.

 Tänk, när vi körde kanalerna i Europa och vi var en månad i Belgien och Frankrike och jag såg att folk åt sådant överallt men vågade inte testa själv. Vad jag ångrar mej idag, Men härefter skall dom ätas titt som tätt.

Tänker på min mamma som var runt sjuttio år när jag bjöd henne på sniglar hemma och hon älskade det.
Så när hon var med och åkte på Prinsessan och skulle få äta i matsalen så var det självklart för henne att beställa in sniglar.

Men idag blev maten ett riktigt fiasko!!!

Köpte wienersnitsel från Kantarellen igår och så lagade jag det i kväll med potatismos och grönsaker.
Men, när vi satte tänderna i snitseln gick den inte att tugga så jäkla seg, även Lennart som har bra tänder fick inte sönder den. Till slut tog han en vass kniv och fick den i bitar så nu ligger den i Sigges mage, för han tuggar inte, bara sväljer.

Mycket besviken på Kantarellens köttdisk just nu, får nog söka mej nån annanstans om man skall ha bra kött eller bara hålla sig till musslor ;-)
 Så nu tog vi fram räkor så det får bli vårt kvällsgodis när vi ser på melodifestivalen...

1 kommentar:

pålle sa...

Den blir godast på svinkött men då heter det något annat :)