fredag 12 oktober 2007

Nu blev det soppa!

Ohh vad mätt jag är! Lagade sååå god soppa idag bara till mej själv, så nu måste jag få dela med av receptet.

Så alla soppälskare nu när hösten är här prova på att laga JORDÄRTSKOCKSSOPPA!

Jag har två olika recept men båda är lika goda. Har man gubben med kan man ta den här:

700 gr skalad jordärskocka
250 gr skalad potatis
1 lit vatten
5 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde (riktig)
1 pkt bacon
gräslök eller persilja

Koka skockorna och potatisen mjuka i hönsbuljongen, tillsätt grädden och koka upp. Mixa soppan med en stavmixer.
Strimla och knaperstek baconet, lägg i soppan när du serverar den

Nu till den vegetariska:

400gr jordärtsskockor
2 potatisar
1 mindre purjolök
1 liter vatten med två grönsaksbuljongtärningar i
2 dl grädde
salt och citronpeppar

Toppning: Skär vitt bröd i små tärningar och stek det i stekpannan sätt dem i soppan när du serverar den.

Skala och skär potatisen och skockorna i mindre bitar koka dem i buljongen sätt till salt o citronpeppar och grädde efter uppkok, så mixar du soppan och toppar med brödkrutongerna.

Det var den här soppan jag har förätit mej på idag. Men jag satt även i en hönsbuljongtärning. Det enda nackdelen med de här sopporna är att det tar lite tid att skala skockorna för dom är små och knöliga. Men nu när jag köpte dom på den där svampaffären förbi sparis så var dom mycket mjälla o fina....

Är det nån som vill smaka så har jag soppa kvar ;))

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jisses den soppan ska jag prova vid något tillfälle. (andra soppor kan jag göra lite nu och då).

Anonym sa...

Tack för tipset - låter smaskigt!
Soppor är underskattade helt klart.
(din plankstek såg ju inte precis äcklig ut heller)