måndag 4 januari 2016

Nu har jag börjat räkna ner...


För nästa måndag sitter vi på flyget ner till Cuba.


Lånat från Bibban en bok om Cuba. Först trodde jag att läser vi på så vet vi lite. Men det är så mycket upplysningar i denna bok så det är lika bra och ta den med. Så vi vet vad det är för palats eller monument vi är vid. Så finns det mycket tips på hur man skall bete sig där också.

Har ju ringt och förhört mig på av nån som varit dit. Men det är ju enklare när man åker ner med charter. Vi skall ju försöka klara oss själva. Men då kanske vi upplever det riktiga Cuba. Tursisterna hålls ju nästan innan lås och bom på sina hotell annars. Nå, om två veckor vet vi...

Något bloggande kommer det inte att bli för det är svårt med kontakten med nätet där. Men jag kommer nog att skriva och berätta här när vi kommit hem.

Så kom äntligen vintern!


Så vacker och kall dag. Skönt att ha mannen hemma nu när snön skall skyfflas bort. Jag sade att jag fixar trappan om han tar resten. Idag var den inte ens tung nästan så han kunde blåsa bort den.
Temperaturen har legat runt 7 minus på dagen, nu har det blivit nån grad varmare och så har det börjat snöa lite lätt igen.


 Nu är det spårfört! Vilden var på dagen medan vi var till stan och åt upp sitt torrfoder. Vatten hade jag också satt ut men det hade fryst så det hade han ingen glädje av. Tänker ju på den stackarn nu när det är så kallt och inte kan det vara nån höjdare och äta djupfryst torrfoder heller. Men han har nog levt ute fler vintrar för inte ser han så ung ut.

Nu får jag hoppas att denna kväll går fort för magen skriker redan, fast huvudmålet nu i kväll var en tallrik gröt. Nåja torsdag till och fasta så tar jag en paus när vi är på Cuba. Där har dom mycket bönor till mat och det är ju rena rama hälsomaten. Fast jag gillar inte bönor men kanske jag gör det sedan.


Men han här behöver inte frysa! Ligger och sover hela dagarna utom på morgonen vid åttatiden. Då sitter han nedanför min säng och skriker att jag måste stiga upp och göra honom sällskap vid morgonmålet hans.

Inga kommentarer: