söndag 28 oktober 2012

Håhå vad trött jag är ikväll...

Längtar tills man kan få lägga sig. Får ju inte gå för tidigt för då blir det att ligga klarvaken på morgonsidan.

Det har varit fullt ös på dagarna med förberedelser för masten. Så i fredags kallade vi in stora artelleriet till hjälp.


Det var Jan som kom och grävde sig ner till berget mellan mina två äppelträd. För där skall ett stag sitta fast för masten. Det var så mjukt på åkern så Lennart fick inte ta sig dit med sin grävmaskin för då hade han nog suttit fast där än...


Sedan hade han någonting som liknade en örnnäbb som han drog spår från fundamentet till vårt hus. Där lade vi ner elkabeln. Så kunde han lägga fast igen. Så har det varit ett borrande i berget som vi har grävt fram på två andra ställen. Det skall sitta öglor i berget som skall staga upp masten.

Så det har varit ett rännande med sladdar hit och dit till borrmaskiner till pumpar för att hålla vattnet borta. Medan Lennart har stått nere i gropen och kommenderat. Men nu är det gjort.
Tack o lov, fast det kommer vällan nya uppgifter snart.

Så har vi fiskat och fått leka isbrytare när vi skulle ut till näten. Det var cm tjock is i dag.


 Så mycket fisk blev det inte men 6 abborrar och 4 sikar på två läggningar får väl duga. Men att gösen lyser med sin frånvaro är konstigt. Siken vi hade på nätet idag hade huvudet borta. Så det måste ha varit en säl som gjort det. Det är första gången det hänt för oss. Så nu är sälen nära...


 Och i kväll är månen full, jag tänker sova bra ändå har jag bestämt mej för.

I morgon får jag ha en ledig dag för då skall Lennnart på kurs och lära sig hur det skall gå till med brandövningar och livbåtsmanövrar på hans nya båt Grace. Undrar nog om det inte går till som det brukar på dom flesta båtar?




Inga kommentarer: