lördag 15 september 2018

Vid Medelhavet!



Tänk att vi tog oss hit ner på åtta dagar, ändå har vi kört ca 320 km per dag. I Tyskland försvann kilometrarna snabbt men här i Frankrike när vi inte kör på betalvägar så är det rondeller mest hela tiden och samhällen vi kör igenom som tar ner farten. Vi får se vad tiden utvisar när vi kör hemåt, då kanske vi tar raka spåret ibland.




Här följer vi floden Rhen en stund. När vi kom längre ner passerade vi vindistriktet Cotes de Rhone och fabriken. Man har ju druckit några flaskor av detta goda vin.


Här frodas druvorna.

 Vi har sett oss omkring, vi brukar starta vid 9 tiden och stannar vid 3 tiden då hinner man ta pauser. Och skaka på sig lite, åtminstonde chauffören som behöver hålla fokus på körglada fransmän.

I morse när vi tog oss ut från vår camping på minimala vägar, säger jag till Lennart fattas bara att vi möter en traktor här nu, hant inte prata klart så kom traktorn, Vi måste backa en bit sedan kom vi för bi men det var på kutthåret.




Vi har nu ca 200 meter ner till Medelhavet från vår camp, som vi kom i greves tid till och fick sista platsen. Här står vi som packade sillar och duschar och toaletter är för både män och kvinnor. Så nu har jag duschat på franska när dom stod och pratade med varandra genom dom tunna väggarna. Inte kan dom ha musik på heller så man får höra ett jäkla sprakande mellan toaletterna. Lite svårt för mej som lider lite av toalettfobi. Tur att vid jobbiga toaletter kan jag använda vår egen som Lennart tömmer med glatt mod...



Här ser ni medelhavet och i morgon skall vi satsa på Spanien...

Tack och godnatt!



Inga kommentarer: