tisdag 18 september 2018

Solkusten???


Ja, varmt är det nu 31 grader så vi håller oss vid bilen idag. Vi är 100 km från Almeria och i morgon passerar vi alla berömda ställen dit det flyg ner och solas.



Det här är rutten från igår, nu har vi kört 366 km till. Vi måste hålla oss lite från kusten för Lennart vill än så länge undvika betalvägar och vi har ju ingen brådska, mer får man se.



Det var mest öken som vi körde igenom. Vägarna skall man inte klaga på nybyggda och fina är dom.



Här kör vi igenom en nybyggd tunnel på 1,5 km.

Nu är vi i Palomares, när vi kom till denna campingen berättade ägaren att hans fru var svenska. När sedan Lennart skulle gå upp och berätta att vi bytte plats för det var för mycket myror där vi stod, då var frun där så han blev bjuden på öl och snacks av dem.

När vi kom undrade han om vi ville stå på naket eller med kläder??? Vi tog kläder, så här finns en camp för nudister med husbilar.

Fast nu till senaste natt! Som var en riktig helvetisk natt. Musslor fick jag äta i går kväll men så extra goda var dom inte. Man skall nog gå till bättre ställen men nu fanns det inte så mycket att välja på.

Vi gick hem vid halv tio och när vi kom hem började det regna lite smått. Så jäkla varmt och kvavt var det, så jag måste sitta uppe vid dörren och få lite luft, tur att vi har myggnät för fönster, luckor och dörr, för nu började dom små myggdjävlarna anfalla oss. Så när jag satt uppe började en liten hund att yla kvida och skälla. Dom hade väl satt ut den när dom skulle sova. Mitt hundhjärta brast att höra det.

Till slut kunde jag lägga mej, då bröt ett jäkla åskväder ut. Lennart påstod att han inte varit med om värre. Han gick upp och kopplade ur strömmen så inte kylskåp och datorn skulle råka illa ut. Även hunden tystnade, han kanske drunknade för regnet öste ner så vi måste stänga alla fönster och luckor för det sprättade in vatten.

I över en timme höll det på, till slut fick man tag i sömnen tills den lilla hunden vid sex tiden kravlat sig upp till ytan och började kvida och gnälla igen.  Ja, allt är väl inte rosenrött hela tiden...

I morgon är planerna att ta oss förbi Marbella och stanna på en camp, så vi inte har så långt att köra till Gibraltar där vi tänkte spendera torsdagen. Vi får se hur det går.

Inga kommentarer: