måndag 24 september 2018

Nu Portugal...




Då fick vi brassa klockan tillbaka en timme! Nu skall vi inte ta så långa sträckor, utan försöka njuta av det här landet. Fått lite tips av en engelsman som hade kommit kusten ner.



Innan vi kom in i Portugal körde vi genom ett landskap efter Sevilla som bara bestod av apelsinträd. Så nu vet jag var dom spanska apelsinerna odlas, några av dem som vi äter vintertid.



Så överlever jag denna hetta här nere tack vare denna lilla fläkt. Igår var det 36 grader som mest. En servitör som vi pratade med sade att i juli hade dom 16 grader och inte många turister. Nu väntas det till nästa vecka över 40 grader. Så vi får se hur långt upp värmen sträcker sig efter oss.
Han påstod att så här varmt brukar det inte vara denna tid.



Så tog vi en sväng genom Albufeira som är ett populärt turistort här på Algarvekusten. Men stanna där med en husbil är svårt, det är bara små bilar som får rum där...


Så här har vår rutt gått sedan Valencia. Nu skall vi runda udden idag och ta oss upp på Portugals västra kust.

Så har vi som granne i natt en finne från Kuusamo som vi pratade mycket med igår. För han pratade bra svenska, man hörde på honom att han lärt sig det i Sverige. Så hade han egen Thailändsk kocka med sig men hon visade sig inte mycket...

Inga kommentarer: