lördag 19 augusti 2017

Lite mera mat...


Mat är ju ett av mina intressen så jag kan väl få nöta lite på om det.

Hittade ett recept på Italienska kotletter, när jag läste det så rann snålvattnet. Tänkte det måste jag prova. Idag när dom lovat regn så passar det bra att ha lite långkok.




Sex kotletter inhandlades, så stekte jag dem och kryddade med salt och svartpeppar först, innan dom hamnade i spadet..



Som består av: 5 dl vitt vin, 5 dl hönsbuljong, en stor lök, en stor morot, 2 stjälkar bladselleri, fyra vitlöksklyftor och persiljekvistar.



Så fick dom puttra på i 4 timmar, sista timmen utan lock så spadet reduceras ner. Så jäkla gott blev det och kvar blev bara några små benbitar. Annars om man steker kotletter så lämnar man fläsket, men nu kokades det ner i spadet och så möra så dom föll i bitar. 

Tur hade jag också idag, för kattvakten kom in med kantareller till mej som hon plockat i ösregnet. Jag tackade och tog emot. Sedan när solen kom fram fick jag sån lust att bege mej ut också och se om jag hittade nån. Tänkte att nu går jag där jag inte brukar, efter ett tag började jag fundera var är jag?

Förr var det skog här när jag gick men sedan avverkade dom för flera år sedan så nu var det bara björksly som jag stod med näsan i och undrade var faen är jag?
 Nå, helt borta var jag inte för jag visste vilken sida om mej solen skulle lysa och så hörde jag bilarnas dån från vägen. Men min undran var, var kommer jag ut. Det löste sig och när jag var på min bekanta väg hem så hittade jag faktiskt riktigt stora fina kantareller.

Och mannen han sitter och googlar på vägar i Frankrike. Sevärdheter och nån vingård som jag har på önskelistan. Finns ett svenskt par i Toulouse som driver en gård där och man får komma dit och stå med husbil och får guidad tur på svenska. Så dit är ett måste.

Så har han hittat så mycket intressant så jag undrar om vi hinner ner till Spanien. Andorra har jag på önskelistan också. Vi får se ifall Spanien får vänta...


Inga kommentarer: