tisdag 1 augusti 2017

Godmorgon från Telemarken...





Efter Nyköping stod vi en natt i Karlstad och vilade upp oss från alla festligheter, kände bara för att grilla nån korv till oss.


Behändig liten grill som passar för två personer och går på el. För på många campingar är det förbjudet att elda med kol.

Nu tog vi oss från Karlstad till Moss. Där vi tog en färja över fjorden till Horton, tog ca 30 minuter.


Så tog vi sikte på en stad som hette Skien, när vi kom fram dit började oljelampan blinka. Vi stannade och kollade oljan och det fanns gott om den. Lennart kunde inte förstå att den larmade om att oljan var dålig, för han bytte den i våras.

Men till slut kom vi till en verkstad och där förklarade killen att om man inte nollställer när man byter olja så till slut säger bilen till, oberoende hur många gånger du byter olja. Han sade att det är bara att köra..
Ändå hade han dom på Bildoktorn att byta olja när vi hade köpt den. Då frågade han dom om dom nollställt den. Nej svarade dom. Så då slarvade dom med andra ord!



Här finns det slussar och passagerarbåtar som kommer mitt på dagen och möts här, så det drar hit folk. Men Lennart han kunde inte släppa oljan han satte och googlade om han kunde hitta hjälp. Många tips delades ut som han provade som att hålla ner gasen och bromsen tills lampan slocknar. det funkade inte alls. Och några tips till som han provade.

Nu på morgonen hittade han en Mekonomen verkstad åt det hållet vi skall. Så han ringde dit och vi skulle få komma och han skulle fixa det. Så det är 100 km dit men skall ta över två timmar att köra dit. Det är Norge det, upp och ner och vackra vyer får man på köpet.

Så vi får se om vi hinner till 'syd cap'  Lindesnes heter stället där fyren ligger. En bit därifrån finns en camping vi tänkte ta in på.

Man vet ju aldrig vad som händer under dagen...

Inga kommentarer: