måndag 26 september 2016

Nu måste ni få lite vackrare bilder...


En vacker blomma på trappan.


Vackra äppel i trädet. Som skall plockas ner i morgon, för skator och kråkorna äter dom uppifrån och rådjuren nerifrån.


Gräsmattan var otroligt frodig men nu är den klippt. Arrendatorn hade sått höstråg på åkern som har grott, så vi får en grön åker i vår att titta på.


Så var vädret så vackert idag så vi gjorde att avslut på sommaren med grillade kotletter som hör till mina favoriter på sommaren. Härefter får man börja drömma om kållåda, makaronilåda, isterband med dillstuvad potatis, fläskpannkaka, korvsoppa, stekt korv med stuvade makaroner, stekt fläsk med lök och kokt potatis. Men det är nog bara att drömma om det för nu måste det bli andra bullar i höst!


Så innan solen gick ner tog vi båten och for ut med nätet. Det tar 20 minuter från köksdörr till köksdörr att få det i sjön. Men än tror jag inte på att det kommer några fiskar. För det brukar vara i mitten på oktober som sikleken börjar. Men kanske en och annan abborre förvillar sig i det.


Och katten var glad! Här skrattar han...


Här är han bara vacker. Han har en bra skötare som tittar till han varje dag och plockar fästingar och pratar med honom. Vattnar mina blommor och tar hem posten. Annars skulle vi inte kunna vara borta så länge och ta med honom i husbilen vore nog lite plågsamt för honom. Så matar hon även 'Vilden' som vi inte ser, bara att maten försvinner.






Inga kommentarer: