torsdag 1 september 2016

I morgon bär det av...


Skall bli så spännande!

Nu har jag tömt kameran och telefonen på foton och satt in dom i sina mappar där dom hör hemma. Så nu känns det spännande med vad skall jag fylla dom med för bilder nu?

Nu skall vi sätta först kosan mot Hjälmare Brygga där vi har tänkt övernatta. Så på lördag vidare ner mot Göteborg och titta till Smögen kanske. För på söndag kl. 18.00 skall vi äntra färjan mot Kiel.
 Så måndag förmiddag startar vi resan ner genom Tyskland.

Målet är Törnrosaslottet som finns nära staden Fussen. Det skall vi besöka. Fast jag vet att det är en riktig tusistfälla. Skall man komma in i slottet måste man följa med en guidad tur på 35 minuter och ca 300 trappsteg. Så överlever jag det kanske jag gör om det.

Så fortsätter vi över vackra Österrike till Italien, planen är att besöka en dal som Mussolini dränkte för att det skulle bli en damm och det lär bara var kyrktornet dom bevarade att sticka upp. Kanske som en turistfälla det också?

Sedan är planen att ta oss ner via Gardasjön mot Italienska västkusten till Rapallo. Där vi hoppas vi kan ta båtturer ut till Portofino och kanske till lite andra ställen runt om. Vi får se vad dom har att erbjuda.

Sedan fortsätter vi mot franska rivieran, Monaco, Cannes för att där börja vika hemåt och besöka Europas Gran Canyon. Och så hemåt via Frankrikes östra sida. För på den västra var vi i april.

Det är vår plan och om det går bra är vi hemma i slutet av september. Med kameran full med bilder.

När jag får kontakt med världen hör ni av mej....


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en fantastisk resa, ha det fint! :-)
/ Åsa

Anonym sa...

Ni kommer att få en härlig resa, hoppas vi får se bilder och följa med på färden /Helena