onsdag 14 januari 2015

Nu skall jag dryfta nåt...


som jag inte har med att göra!

Men kan inte låta bli att fundera över det.

Har ju bott här nästan hela mitt liv, utom 13 år i stan. Så man har ju sett snön komma och gå i olika mängder på vägarna här. Nu tycker jag att det är lite löjligt med plogningen här runt omkring mej. Men jag använder inte vägen mer att gå på ibland.

Det har kommit lite snö i två omgångar här första gången i början av januari och då lovade dom töväder igen dagen därpå. Så snön smälte bort. Ändå hant plogarn fara och dra en repa på den tre kilometer långa vägen ner på udden. Nu åter för nån dag sedan kom det lite blötsnö och så skulle det bli milt igen men ändå for han och plogade vägen igen.


 Nu är det så att förr bokade man plogning och betalade till kommunen, men från och med i år så är det privat plogare som kommer och tar betalt. Men man måste anmäla att man vill ha plogat före snön faller.

Hade det varit innan så tror jag inte dom plogat för den har lilla snön, men nu gäller det väl att vara på hugget och tjäna lite kosing förstås. Eftersom det inte berör min börs så skall jag väl inte lägga mej i.
Men när jag tänker på hur man kom fram förr med äldre bilar och nu kan dom knappast köra om det är snö på vägen.

Nu till lite bildbevis...
Här är den plogade vägen som har blivit glashal att gå på. Man får trampa på ute i den (stora) snövallen!

Här har vi vår egen väg som Lennart skall sköta plogningen på. Vi tycker inte man behöver fara och ploga bort gruset på vägen för den här lilla snön. Så är den inte lika hal heller. Men det är ju inte så stor trafik på den heller.

Så det är nog en tur att man slipper höra till det där väglaget som skall ha plogat för 2 cm snö.

Inga kommentarer: