tisdag 27 januari 2015

Ännu en dag i Berlin...

 
I går kväll var vi till Ett brunt cafe, fast det kallas i Tyskland för 'kneipe'. Mycket trevligt ställe med positiv personal och god mat. Vi tog oss en snitzelkväll och den var jättegod. Men på tok för stor orkade bara med halva.
 
Så här såg det ut på Dickie Wirtin. Vi tog oss dit med buss, herrejävlar vad vi har åkt buss! Nu har vi sett mycket av Berlin. Vi sticker från hotellet vid halv 10 och så tar vi oss till nya ställen hela tiden. I dag var vi först till ett monument av en massa stenar som blev som en labyrint. För att det skall föreställa Judarnas utsatthet. Passande dag också för idag är det 70 år sedan judarna befriades från koncentrationslägren. Dom flaggar med halv stång här i Berlin.
 
 
 
Här står jag och lurar bland alla stenar, som en amerikansk konstnär har gjort. Efter det blev det besök på Tekniska Museet. Men där fick Lennart gå runt själv. Jag satte i cafeet och tog en kaffe under tiden.


Men när han var klar var det dags för lunch. Då tog jag en tomatsoppa som var mycket god och även ölen till den. Lennart åt en panini...


Efter det tog vi oss till den 'Grose Stjern'. En enorm staty som vi tänkte oss ta oss upp i! Men det fick vi hoppa över, det fanns ingen hiss och alla dom trapporna hade jag aldrig orkat med.


Det var bara att zooma in den och nöja sig med det. Så nu är vi på hotellet och vilar oss lite, för senare i kväll skall vi ta oss ut och se vad det blir till middag. Alltid spännande med sådana funderingar.



 

Inga kommentarer: