söndag 9 november 2014

Favorit i repris...

 Flera som läser min blogg vill att jag skall skriva mer recept. Men nu är det så att när vi fastar två dagar i veckan så blir det inte så mycket nya maträtter att prova på. För då vill man ju äta ett säkert kort dom dagar vi får äta

Jag skulle nog kunna sluta med fastandet och prova på nåt annat för det händer inget med min kropp, står och stampar på samma ställe. I och för sig skall jag väl vara glad åt det. Nu är det mannen som gärna vill fasta för det syns på honom att han har minskat. Så har hans höfter blivit lite bättre, det tror jag att beror på att han är mer i rörelse nu, än när han jobbade. Då satt han på bryggan i sex timmar så ner till mässen och äta och sedan lägga sig så han orkade med dom andra sex timmarna på dygnet. Så höll han på i en vecka inte undra på att höfterna växte fast...

Idag gjorde jag mina abborrfileer så här kommer receptet igen med lite bilder, dom blev mycket goda.

Det skall vara byxade fileér så alla ben är borta. Vänd dem i rågmjöl, salt och citonpeppar. Stek dem sedan i riktigt viligt Ålandssmör.

Blanda ihop 2,5 dl grädde, hackad dill och 1 msk fransk senap. Smula en fiskbuljong över fisken och sedan på med gräddblandningen. Så får det koka ihop en liten stund och serveras med några mjälla kokta potatisar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad det ser gott ut, det måste testas imorgon, hälsningar Helena

Anonym sa...

Hoppas du återkommer med hur du tyckte det smakade...