torsdag 12 juli 2012

Ut i skogen med er...

och plocka kantareller.
Så gör ni världens godaste omelett och fyller den med kantarellstuvning.


Här kommer bruksanvisningen till er som vill göra den som mej.


Förväll kantarellerna tills all vätska är borta så i men en klick smör och en finhackad lök.
Så låter ni det brynas för att sedan hälla på grädde och krydda med salt, svartpeppar, vitpeppar och en skvätt soja. Låt det koka ihop så det blir en stuvning.

Omeletten gör jag så här till oss två personer: 6 ägg en skvätt grädde och en skvätt vatten och salt. Vispas ihop och sedan i stekpannan när 'smöret tystnat' som en lärde mig.

Så hackar man runt med gaffeln under stektiden och när den är lite simmig på ytan så häller man över svampstuvningen och viker ihop omeletten.

Jättegott och bra till lunch, så är man mätt hela dagen lång...

Inga kommentarer: