måndag 31 januari 2011

Mina hundar som jag haft...

BENSON Cavalier King Charles Spaniel f. 1981 död i den vanliga hjärtsjukdomen som oftast drabbar Cavalierer 1991 Han blev 10 år. Han var en valp som ingen ville ha för han var ingen skönhet men en perfekt första gångens hund. Oh vad jag älskade honom men han älskade nog mej mest. Han gick genom eld o vatten för min skull, simmade jag så simmade han, badade jag bastu så badade även han bastu.


OSKAR Clumber Spaniel  f. 1986 d. 1998
Oj vad mycket roligt jag hade med den hunden. Fast sjukdomar följde  honom. Började efter tre dagar hemma med Parwo (hundpest) måste skickas tillbaka till Sverige och in på sjukhus med dropp men han klarade sig. Vid sex månader började knäet hoppa ur led.(Patella Luxation) Så det blev operation på Bagarmossens djursjukhus. Han blev frisk från det, men drogs sedan med magont tills jag förstod att han var känslig mot fiskmjöl i maten.Ställde ut honom och han vann i bland men mest blev det tvåor. Lydnad tävlade vi också i men där var han mest en clown så det blev mest treor där och vi kom 'bara' till klass 2. men roligt hade vi. Gick jaktprov också som han utförde nästan alla momenten bra men så var det skottet som han var rädd för så där sket det sig. Ja han var en speciell hund som jag aldrig glömmer.


PETTER Schipperke  f. 1991  d. 2005
Det här var hunden som var minst men trodde han var störst. Skulle ha honom till utställningshund men han fick ner bara en sten så det blev kastrering i stället. Ställde ut honom i kryptochidklassen och där gick det bra för han var en mycket vacker Schipperke. Vi tränade lydnad och var på Schipperingens lydnadstävling som han vann två år i rad. Han var en frisk hund men till slut måste jag ta bort honom när han inte kunde hålla tätt och blev så svag i musklerna.  ' En vakthund med fart Schipperke så klart'



BLIXTEN Welsch Corgi Cardigan  f.1997  d. 2010 Mitt hjärta brast när jag måste omplacera honom när han var 1,5 år. På grund av att han skulle ta livet av Petter. Han tyckte inte han skulle få finnas. Det var en jobbig tid men han fick det bra där' bak' i Sund och levde tills han blev 13 år.


BORZOI
I januari 1997 kom två borzoier till mej Fiddler o Salsa, två söta valpar som kom med flyg från Amerika.
Dom var med om 4 flygbyten innan dom kom ur sin bur här på Åland, dom var glada och inte alls kärrade så resan gick bra för dem. Så bodde dom hos mej tills all Rabiesvaccinering var klar i juli.
Då flyttade dom till Sverige och Fiddler blev en stor vacker hane som användes mycket i avel. Salsa tävlades med i coursing. (Löptävlingar)



SIGGE Welsch Corgi Cardigan f. 2000
Skam den som ger sig så efter Blixten provade jag igen med en Corgi. Nu gick det mycket bättre. Det här är en stilig herreman som är Finsk o Svensk utställningchampion. Även papa till valpar som har visat framtassarna bra i utställningsringarna. Så är han en berest herre som har pissat i många olika länder. Han o Petter var med när vi körde kanalerna i Europa med egen båt i 3,5 månader. Nu lever hn ett lugnt liv och rastar sin matte flera gånger per dag, och håller koll på sina två kattor här hemma. Han har haft förmånen att få vara frisk, endast några  små bölder på tassarna men dom har försvunnit för tillfället och hoppas dom håller sig borta också.

Och nu ser jag fram emot med spänning på hundvalpen Casandra skall skaffa i februari och jag skall få vara reservmatte till den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Några ♥♥♥ till dina fina hundar, Oskar var ju den jag kommer ihåg mest! /Gitta

Anonym sa...

Oj SIGGE börjar bli till åren.. 11 år redan ...men han blir nog HUNDra
skulle jag tro:) ../ Micke