onsdag 18 november 2009

Kvinnfolksmat kanske...



Misstänker jag att det är. Inget för tungt arbetande karlar.

Jag lagar det ofta till mej när Lennart är på jobb. Smalmat med andra ord.

Bryn en stor gul lök, häll på en burk krossade tomater, tillsätt en fiskbuljongtärning och låt det koka ihop en stund.
Krydda med salt, citronpeppar, cayennepeppar och så lite mer cayennepeppar...
Tillsätt sedan 2 dl turkisk konfekt, näää youghurt, koka upp och tillsätt räkorna och låt det bli varmt.
Jag tillsätter även sambael oleak för att få ordentlig hetta, det sätter igång matsmältningen har jag hört.
Så äter jag det med råris som kokas minst 45 minuter.

Inte är det lika gott som stekt fläsk med lök o potatis, men det går an och är kalorisnålt.

Nu har min lediga vecka börjat....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mumsfilibabba!
Men det är bara räkorna som är lixom basen då?
Att tugga på då..
/petra

mommo sa...

Ja, det är bara att påta in, rulla runt i munnen och svälj...

pålle sa...

Det dær får du gærna bjuda på! ps. jag kommer hem på fredag!