måndag 7 september 2009

Hej!

Ja, nu är vi hemma igen efter en lite dramatisk resa upp till stugan.

Det började med att Lennart upptäckte att det sprättade upp fett på bakrutan. Så när vi stannade i Tierp för att rasta och dricka kaffe så upptäckte vi att det läckte olja som tusan under bilen!

Då blev man lite desperat kan man nog säga. Hund o Katt med och fast i ödemarken.
Lennart ringde Benke som var på väg hem från Åland, skulle börja ta sig ner till färjan och åka hemm till Upplands Väsby. Och dit styrde vi kosan oxå efter att Lennart hade fått skjuts in till Tierp för att köpa mer olja.
Så började vi en spännande återfärd mot Stockholm, man undrade hur långt kommer vi innan allt rasar?

Efter 2 timmar och strax framme vid Benke så började oljelampan lysa så vi stannade tvärt och fyllde på mer olja. Men fram kom vi och satt sedan på deras trevliga altan och inväntade dem.

Sedan hjälpte Benke Lennart att lokalisera felet och det var oljetråget som läckte, skruvar som var lösa och säkert packningen slut oxå.

Men Benke var så snäll att vi fick låna hans Skoda en liten bil med skåp bakpå, så där stuvade vi in våra grejer för att sedan fortsätta följande dag.

För vi fick även sova över och Kasimir hade sån tur att Monika även hade en sandlåda till honom. Han kan inte göra ute på främmande ställen.

På morgonen när dom for på jobb så startade vi vår resa igen och bilen gick som ett spjut upp och tre timmar senare så klev vi iland på Rönnskär...

Och där började vi sedan riva den gamla bryggan och flyttade ner gamla däcket en våning ner och så var vi och köpte virke till den nya och fick fast alla åsar och stolpar till stöd och när våren kommer far vi upp och spikar dit det nya däcket och nytt staket runt om och en trappa ner till båten och det blir fint som snus.

Bilder från bygget kan skådas här nedanför...

Vi for sedan tillbaka till Benke och lämnade hans bil och tog vår tillbaka och den kom hem med ett nödrop och 4 liter olja gick det åt. Puhh

Inga kommentarer: