söndag 25 februari 2018

Fortfarande vinter...

Nu har vi fått rysskylan som dom säger, fast den här kommer nog från norr. Nu har vi haft minus 19 på mornarna och runt minus 6-9 grader på dagen när solen visat sig. Vackra vinterdagar.

Vi har börjat elda varje dag nu i köksspisen så får man en behaglig värme på ca 24 grader inomhus. På kvällen sedan sätter jag eld i pannan. Mannen påstår att det går mindre ved åt på detta sätt. Fast all ved som vi sparat till köksspisen tog slut.

Då fick jag en ide! Eftersom gamla huset måste rivas så fick han börja med att riva bort hundraåriga plankor som suttit runt vindsrummet.






Detta rum på vinden har man sovit många nätter i. Nu blir man nästan spökrädd. Skall rädda spinnrocken och fönsterrutorna innan han får ner plankorna som sitter i taket.

Sedan kastar vi ut planken genom ett fönster och bär dom till sågen där dom kapas i rätta längder och så klyver vi dom på mitten med vedklyven. Fast först står vi och tar bort alla rostiga spikar.



Vips har vi snart en häck full med torr köksved! Som jag skall elda med stor andakt. Nu när OS är slut så kanske vi får lite mer fart på oss. Kylan lär skall hålla i sig minst en vecka till. Det är roligt med en riktig vinter när man har tak över huvudet och värme inomhus!



Varje dag har jag tagit mej en sparkrunda på isen. Här är Pernilla med. Just här ser man inte att dom plogat upp slingor runt isen där man kan promenera eller sparka. Även en ishockeyrink är upplogat till några killar som har hållit till där på sitt sportlov. Nu är sportlovet slut men hoppas dom kan hinna dit efter skolan. Märtha har varit så glad i killarna, hon har snott handskar av dem och älskat när dom jagat henne.


I morgon får Märtha hem sin familj. Kommer nog att sakna henne för hon har fått mej ut på korta men oftare promenader. Man går alltid med ett leende när hon skuttar runt. Hon vet precis när hon skall invänta mej för att veta vilken väg vi skall ta.

 Men hennes fisar kan vi nog vara utan.


Inga kommentarer: