måndag 19 februari 2018

Nu har vi fått lite vinter...


Minus 8 i morse sedan har det legat runt 6 på dagen, så här eldas det för fullt i köksspisen så vi har så varmt och skönt inne.

Varit ut och sparkat på isen med Märtha flera gånger. Igår träffade hon några pojkar i Augusts ålder och hon blev så glad att få springa med dem när dom åkte skridskor. Fick nästan inte hem henne.
Ikväll när det började skymma och jag var ut med henne försvann hon! Oj vad vi letade, så fick jag se henne och en pojke komma hem mot piren. Hon såg dom på långt håll och sprang till dem. Så tog hon en handske av ena killen och började springa hemåt, blev ju så roligt när han jagade henne. 
Nåväl, jag fick fast henne och kunde återlämna handsken. Han tyckte hon var så söt... ändå.


Här en bild av vårt residens taget från isen. Ser stort ut men garage och förrådsdelen är ju samman byggt med huset. Som är jäkligt skönt, kommer direkt till bilen och likaså när vi kommer hem. Inget plumsande i den lilla snö som finns nu.



Märthas favorit ställning när hon skall sova. Ligger så bra med den pysande rumpan mot Lennart men han är en tålig man och det är ju inte ben i pruttarna, bara en stark doft...

Varje måndag får mannen önska sig en middag som han längtar efter, förra måndagen blev det fläskpannkaka.



Som här på bilden. Idag blev det kålpudding! Har mina aningar vad jag kommer att få göra nästa måndag om inte smaklökarna ändrar på sig.


Så börjar man blicka fram mot våren...


Så nu börjar planeringen hur vår rutt med husbilen skall se ut i maj. Vi tänkte göra Tyskland då. Köra och besöka mindre pittoreska städer som vi fått tips om. Just nu ligger dom utmed blå strecket men hur vi kör sedan får vi se, det brukar alltid ändra sig under resans gång.

Som alla säger planeringen är roligast.

Inga kommentarer: