lördag 3 mars 2018

Vilken vacker vinter vi har!


Kall men så vacker. I morse var det minus 19 grader. Solen skiner på dagarna så då blir det bara 6 minus. Skriver dagbok och förra året i början på mars hade vi några nätter minus 4 grader. Det var tre dagar med minusgrader då och i Februari var det lika. En natt var det ner till minus 16, men det varade inte länge. Nu har det varit under nollan sedan 16 februari.

Så nu får vi hoppas på en fin sommar också.

Nu tar vi promenader på isen som är upplogat. Dom karlar som har sina fyrhjulingar får äntligen användning av dem. Flera olika gubbs kör runt och plogar.




Det är så roligt att se alla aktiviteter på isen. Pojkar har små fyrhjulingar som dom kör runt med, och det skrinnas och skidas och så vi lite äldre promenerar. Fullmånen har lyst så vackert så man nästan blir religiös...

Så har jag mina rådjur, nu skulle jag köpa mer mat så var det slut igen! Dom håller nästan på springer över mej när jag går ut med mat till dem. Fast nu måste jag dra ner på portionerna.



Efter maten behöver man vila i syrenhäcken där solen värmer.



Idag kom en ny matgäst jag inte sett tidigare. För ingen av dom 8 som håller till här har haft horn. Men när han kom var maten slut.




Varje kväll när det skymmer kommer Ville och får sin mat. Satte ut den ikväll och vips kom han springandes. Så då får han i sig maten innan den fryser.

Men efter en stund fick jag se en katt till komma springandes på vägen.



Nu går jag ut och skrämmer bort den tänkte jag, fast det gick inte alls, ett jäkla jamande och in skulle han, så det blev jag som gömde mig inne och han satt på trappan och skrek.

Det är nog nån som äger han för tam var han och är säkert okastrerad och är på friarstråt. Nu har dom många kattor i grannhusen men dom är innekattor och säkert känner han doften av dem. Inte får han komma in och störa Kassimirremurr. Undrar om jag vågar låta han gå ut och pissa ikväll. Det får nog bli lådan... Hoppas nu att Ville kan skrämma bort han.

Inga kommentarer: