tisdag 12 december 2017

Luciacup och lite från den 'lilla röda'


Igår måndag, var vi och tävlade i Luciacupen, det var fjärde gången för mannen och mej. Tidigare har vi spelat i skilda lag men denna gång föll lotten så vi hamnade i samma lag med Sven som tredje man.

Vi kom på 11 plats och blev tredje lag från Roseboule. Av 33 lag sammanlagt, vi arbetar upp oss så sakteligen. Roligt var det och man träffar många olika pensionärer från hela Åland.


Idag har det varit ett riktigt snöslaskväder här, önskar det skulle vara 3 minus och snön fick bli kvar. Så att sitta inne betydde att jag fick lust med ett långkok till middag.
Italienska kotletter som får koka i minst två timmar i en blandning av vitt vin, hönsbuljong, morot, stjälkar av sellerí, vitlök, gul lök, persilja, basilika och salt och peppar så klart.



Gott blev det...


Så nu ett avsnitt ur min 'lilla röda'

November 1997


Casandra, Casper och Conrad skulle vara hos mej några dagar när deras föräldrar skulle ut och resa. Så dom hade för manat dem att dom skulle bete sig ordentligt. (Tror det är äkta åländska)
Men det var väl lite svårt och när dom busat till det ordentligt och Casandra började väl fundera då, så hon frågade mej, Mommo har vi betäckt oss?

Dom hade blivit lovade en resa till Fyrishov om dom var snälla. Det var klart dom var det.




När dom tre badade badkar fanns inte en torr fläck i badrummet. Det gjorde dom ofta hos oss. för hemma hade dom bara tråkiga duschar...

Inga kommentarer: