måndag 25 december 2017

Lite från vårt julfirande...


I går på dagen tog vi oss en  promenad till kyrkan, för att kolla om vi skulle gå med i fackeltåget på natten till midnattsmässan. Men det var 1,5 km dit och halt. Så jag bestämde mej för att låta bli. Annars hade jag väl bara halkat om kull och bränt mej på facklan...typ!



Kyrkan var vacker och vi tog oss ett varv runt den. Så var det dags för julbordet som serverades för oss mellan 13.00-15.00. Efter det hade dom två sittningar till. För Leksandsborna.


Kallskurna sidan med den godaste julskinka jag ätit.


Fisksidan som jag hoppade, åt så mycket goda sillar istället. Deras jansson var också mycket bra. Oftast brukar den vara för lite gräddad när man äter julbord men här var den perfekt!



Och mannen var nöjd, trevligt sällskap har vi till bordet också. Det blir att man sitter på samma plats hela tiden. Sällskapet kommer från Sundsvall, och så en kvinna som också är född i Söderhamn som Lennart. Torsken som serverades som kvällsrätt klockan 20.00 var inte bra, så smaklös, så skulle det vara pepparrot på den och den märkte man inte av.
 Nåja det är väl så att 'när råttan är mätt så är mjölet beskt'


Till lunch serverades det Gulachsoppa med nybakat bröd som var gott. 
Så har vi gått runt om inne i centrum.



Så var vi ner till kajen som är ett måste om man är ute och går med mannen. Han dras alltid ner till nån båt. Här skulle man kunna tänka sig att åka ut på Österdalälven med Gustav Wasa sommartid.



Så kollade vi på en 'dödisgrop' kallas för gropen idag. Den bildades under istiden och nu används den som amfiteater sommartid. Med midsommarstång på plats. Nu hade barnen kul där med att åka kälke,

Så var vi ut och körde, först till Tällberg och så en sväng till Rättvik. Sedan hem på kaffe och tårta på dagen. Nu sitter vi i startgroparna och skall ner på den sista måltiden här som kommer att vara:

Varmrätt; Hjortytterfile med potatis/jordärtskockspuré, rostad morot och svartvinbärssås.

Efterrätt; Hallonpannacotta med chokladtryffel, citron, lakritscoulis samt strössel

Efter det blir det upp på rummet och pusta ut och kolla på Frökens Frimans krig på tv. Hon brukar vara så bra...

I morgon blir det frukost innan vi checkar ut och beger oss hemåt.

God fortsättning på julen!








Inga kommentarer: