torsdag 9 april 2015

Oj oj...

När vi tog oss bort från Keukenhof området i går körde vi till Haag. Där besökte vi ett ställe som hette Madurodam och det var miniatyrhus av alla viktiga byggnader i Holland. Även hamnen  Rotterdam fanns där. Där såg vi bogserbåten Svarte Zee som vi har hemma, Lennart byggde den för många många år sedan. Innan han träffade mej. Där lånade vi en rullstol så jag orkade ta mej runt.

Efter det satte vi fart mot södra Holland vi passerade Rotterdam, och vilka motorvägar!!! Vi hade aldrig hittat rätt avfarter utan vår GPS, vi hade fullt upp att hålla tungan rätt i mun. Sexfiliga vägar och många avfarter och vägarna gick över, under, kors och tvärs. Jag var helt slut efter den etappen.

Så tog vi oss ut mot kusten till en halvö som hette Zeeland och där stannade vi för natten. Internet funkade inte bra, vi lägger oss tidigt och sover jättebra i bilen. Bättre än hemma!!! Här ligger man inte vaken och funderar på en massa skit utan märker knappt att man är upp en sväng o pissar på natten.

Hade planer att jag skulle bjuda på en lyxig middag eftersom mannen stått ut som gift med mej i tio år. Och sammanboende i snart 38 år. Men där ute fanns ingen restaurang, så nu har han det innestående. I dag körde vi till en stad som heter Roermond. Här låg vi också med båten för 13 år sedan när vi körde kanalerna. Ligger nära Belgien. När vi kom hit körde vi ca 1,5 timme inne i Belgien. Vilka bedrövliga vägar dom hade där, när vi kom tillbaka till Holland blev det så fina vägar igen. Så att bila i Belgien är nog ingen höjdare.

Så nu var vi upp på stan och handlade lite och skulle kolla om det fanns nån bra restaurang men icke här i närheten. Det blev lite långt för mej så vi stannade på en uteservering och tog en öl. Solen sken och det var så rart att sitta där. Då kommer sevrererskan med ett fat lokala friterade köttbullar med sås till oss. Vi blev så mätta så vi bestämde oss att spara på den middagen och så tar vi lite ost och kex i kväll i stället.

Nu skall vi ta oss till Arnhem imorgon och kolla ett krigsmuseum som jag läst om. Efter det så drar vi oss närmare tyska gränsen. Fast  ännu en natt i Holland skall vi ha. Så planerar vi att fara till Spree utanför Berlin. Som är Tysklands Venedig, Planer har vi så får vi se vad som händer...

Hoppas nu min kattvakt och Kissemirremirremurr har det bra och håller sig vid liv tills jag kommer hem...

Inga kommentarer: