måndag 29 september 2014

Nu gäller det att stuva bra...

Det är inte jag som försöker stuva in Lennart. Han måste krypa in för att sätta upp några krokar så vi får ordning och reda på alla grejer. Så att det som skall ut oftast finns nära till hands.

Nu börjar det närma sig för vårt lilla äventyr. Förra äventyret gick ju med båt på Europas kanaler och nu skall vi hålla oss på land och förhoppningsvis se lite mer. Vi är ju inte funtade så att vi vill köra ner till ett ställe för att campa där. Kommer det ett trivsamt ställe kan man stanna nån dag, om det finns nåt att sysselsätta sig med.
 På onsdag morgon startar vi och har siktet mot Trelleborg för att på torsdag förmiddag ta båten till Rostock, sen är det söderut som gäller. Får vi tag i internet där vi stannar så kommer jag nog att hålla er underrättade med vad som sker, här på bloggen.

Har laddat upp med lite garn och stickor, så jag kan sitta och sticka om det är lite ointressanta vägar. Vi får väl se hur mycket sockor det blir!

Så har jag bestämt att det blir inget fastande under resan, får väl försöka ändra kosten till det smalare hållet. Har redan införskaffat både gröna bönor och kikärter som jag skall försöka laga sallad på.
Det är svårt att ändra på gamla rutiner. Men med en liten spis så blir det inte några avancerade rätter. Dom får vi ta på restaurang. Gissa om jag kommer att äta musslor när jag kommer ner, snålvattnet rinner redan, men så är det min sista fastedag på en månad nu idag.
 Vi får ta nya tag sedan när vi kommer hem...

Nästa gång jag bloggar är i bilen om allt går bra. Och tekniken fungerar!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, nu blir jag avundsjuk!
Tror dock inte mycket på att du kommer att sitta och sticka istället för att se på omgivningen, men du kanske kan sticka "på gehör".. ;-)
Vi kan inte heller vara mer än högst två nätter på samma ställe, sen måste vi iväg vidare..
Vi brukar göra den mesta maten på grillen faktiskt, jag vill inte steka inne i bilen, så grönsaker, kött eller fisk och en aioli brukar det ofta bli.
Låter underbart med färska musslor, hoppas vi får tillfälle att åka så långt någon gång.
Trevlig tur då!
Åsa

Anonym sa...

Tack Åsa! Säkerligen kommer ni iväg snart på nån långtur. Vi rekognoserar åt er. Idag hade vi tur för Lennart har beställt campingkort till oss och det kom idag. Annars måste man lämna sitt pass när man stannar men nu skall det funka med det här. Så skall vi inhandla en elplatta till oss, då kan man fast steka utomhus om man vill. Vi hade en sådan i båten och den var guld värd när man ändå betalar för elen.
Nu är det med spänning jag ser fram emot den här månaden, kracklar det så får vi ta det då...

Anonym sa...

Trevlig resa och lycka till på färden i stora vida världen !!

Ingerö

Anonym sa...

Lycka till och ha ett alldeles underbart äventyr!!
Och klart som tusan man är avundsjuk ;-) Blir nog alldeles underbart det där!
Sköt om er ❤️
/Kickie B

Anonym sa...

Han en trevlig resa
Helena