lördag 7 september 2013

Prova det här!

Ni kommer inte att ångra Er.

Lättlagad fiskgratäng.

Koka ihop en sås med 1/2 dl vitt torrt vin och 2 dl grädde och en halv fiskbuljong.
Låt koka i 15 minuter så den tjocknar lite. Ta av den och låt den svalna något och i med 1 dl parmesanost
Krydda med salt och citronpeppar

 600 gr vit fisk. Jag tog gös men det går säkert bra med torsk eller kolja.

Bryn en liten gul lök  mjuk och så varvar du fisk, lök 5 fileer ansjovis som du skär i små strimlor och skivad tomat i en smord form. Så in i ugnen på 250 gr i 20 minuter.

Serveras med kokt potatis eller ris.

Eller gör som jag, koka ett gott potatismos som du gratinerar samtidigt när fisken är i ugnen.

Glöm för tusan inte ansjovisen o löken det är dom som gör pricken över allt...

Oj vad gott det blev!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hade bara baconinlindad köttfärslimpa, ansjovis i den med, den gick att äta.B.