måndag 6 januari 2020

Ingen vinter i sikte...


Fast i natt kom det ner en massa snöslask. Så blev det 4 grader varmt idag så var den snön borta. Men halt var det när jag skulle ut på min promenad med mannen och Märtha.



Till slut hände det som jag väntat på, att Ville vågade sig in och upp i soffan med oss. Han sover nog inne med oss varje natt nu när bara Märtha är här. Hon sover bakom ett kompostgaller så katten kan känna sig trygg med oss.

Nu har det blivit mycket soffsittande, eftersom vi var och köpte oss en smart-tv på mellandagsrean. För då fick jag tillgång till Netflix. Så nu håller jag på tittar på 'The Crown' som jag tycker är sååå bra. Nu har jag sett dom 2 första säsongerna så nu är det 3 säsongen kvar. Sedan får man vänta länge på fyran. Den håller dom på spelar in för fullt och då lär dom kommit upp till 1980 talet.
Eftersom man alltid följt med dom kungliga så är det mycket man känner igen av historien runt Drottning Elisabeth.

Sedan när den är klar skall jag se 'Outlander' för den har jag hört mycket om, började läsa första boken men vart den tog vägen är en gåta för mej. Kanske lika bra att få följa serien som oläst.

Nu skall det bli skönt med vanliga vardagar igen, i och för sig som pensionär kan man ha helg eller vardag som det passar en själv. Men lite ordning skall det vara.

Nu bjuder jag på en svanbild till er. Som det kan se ut på stranden när det är öppet vatten.




Dom mörka svanarna är årsungarna. Flaxar dom med vingarna ser man att där under är dom vita.

Förr sades det att när isen lägger sig för tredje gången skall den ligga kvar. Ingenting stämmer nu för tiden. För det har nog varit is på viken minst 6 ggr redan så blir det milt och börja blåsa så är det öppet vatten igen. Det gillar nog svanarna.

3 kommentarer:

Libra sa...

Här i södra Norrland har vintern inte kommit igång än heller. Ovanligt när det redan är Januari. Ju senare snön kommer desto längre brukar den ju ligga kvar. Man vill ju inte ha snö i Maj. Men risken finns. Konstigt väder är det i alla fall.
Vad fint att hunden och katten sover bredvid varandra på soffan så där.
Jag har försökt vänja mina två katter vid dotterns hundar. Men det har aldrig gått tyvärr.
Ha det bra. Kram Carina

mommo sa...

Hej Carina. Undrar hur du hittat min blogg men roligt när nån orkar kommentera. Har min mans bror och familj som bor i Allsta utanför Sundsvall. Så ibland är vi dit också. Senast i augusti var vi där och gjorde besök till Vättaberget, Thailändska Paviljongen, Döda fallet och stadsvandring med guide och så upp på både södra och norra berget och lite till...
Ha det bra/inger

Libra sa...

Vad roligt att ni var här. Jag bor på Södermalm. Hittade din blogg av en slump när jag googlade och letade efter något helt annat. Fastnade för namnet, mommo eftersom jag själv också är mormor. Så sen dess har jag fortsatt titta in till dig.
Kram Carina